• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 6. februāra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.02.1996., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38815

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Ministru kabineta 6. februāra sēdes

Vēl šajā numurā

07.02.1996., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBAS VIEDOKLIS

Ministru kabineta 6. februāra sēdē

Vakar, 6. februārī, kārtējā valdības sēdē akceptēts MK rīkojums “Par valstij piederošajiem dārgmetāliem, dārgakmeņiem un to izstrādājumiem”. Rīkojumā noteikts, ka turpmāk dārgmetālu un dārgakmeņu uzskaiti, restaurāciju, pārstrādi un realizāciju veiks Valsts īpašuma fonds. Tiks izveidota ekspertu komisija dārgmetālu, dārgakmeņu un to izstrādājumu novērtēšanai. Komisijas sastāvā paredzēts iekļaut Rīgas Vēstures un kuģniecības muzeja speciālistus.

Pieņemti noteikumi “Par alkoholisma, narkomānijas un toksikomānijas slimnieku ārstniecību”. Tajos noteikts, kādos gadījumos ārstēšanās notiek brīvprātīgi. Noteiktas ārstniecības iestādes un speciālisti, kam ir tiesības šos slimniekus ārstēt.

Lai veicinātu abpusēji izdevīgu ekonomisko sadarbību un radītu labvēlīgus apstākļus ieguldījumiem, valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā “Latvijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības līgumu par ieguldījumu veicināšanu un aizsardzību”.

Pieņemti MK noteikumi “Par iedzīvotāju 1995. gadā gūto ienākumu deklarēšanas atvieglojumiem”. Personām, kuru kopējais gada ienākums nepārsniedz 270 latu, ir tiesības neiesniegt gada ienākumu deklarāciju, bet tām attiecīgajā Valsts ieņēmumu dienesta nodaļā jāiesniedz (jānosūta pa pastu) paziņojums par deklarācijas neiesniegšanu. Noteikumos paredzēts, ka paziņojums par deklarācijas neiesniegšanu nav jāiesniedz pensionāriem, kuri saņem pensiju un kuriem nav citu ienākumu vai kuru ienākumi, neieskaitot pensiju, nepārsniedz 270 latus gadā; personām, kuras saņem valsts pabalstu bērna kopšanai līdz trīs gadu vecumam vai citus pabalstus un kurām nav citu ienākumu vai kuru ienākumi, neieskaitot minētos pabalstus, nepārsniedz 270 latu gadā.

Ar Ministru kabineta rīkojumu izdarīti grozījumi Centrālās dzīvojamo māju privatizācijas komisijas sastāvā. Bijušā Valsts īpašuma fonda ģenerāldirektora vietnieka I. Lišmaņa vietā komisijas sastāvā iecelts Valsts īpašuma fonda rīkotājdirektors J. Dinne.

Ar Ministru kabineta Atzinības rakstu apbalvoti vairāki sportisti un šīs nozares darbinieki: Biruta Baumane, Juris Baumanis, Igo Japiņš, Inese Jaunzeme, Ivans Klementjevs, Valdis Ķuzis un Jānis Lūsis.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!