• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas ziņas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.02.1996., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38812

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimā trešdien, 7.februārī

Vēl šajā numurā

07.02.1996., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas ziņas

Budžeta un finansu (nodokļu) komisijā

 Otrdien, 6. februārī, Saeimas Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas sēdē deputāti sāka apspriest priekšlikumus likumprojekta “Par valsts budžetu 1996. gadam” 2. lasījumam. Kopumā Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai citas Saeimas komisijas, ministrijas un atsevišķi deputāti šī gada valsts budžeta projektam ir iesnieguši aptuveni 250 priekšlikumu. Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs un finansu ministrs Aivars Kreituss deputātiem norādīja, ka 1996. gada valsts budžeta projektam iesniegtie priekšlikumi paredz gan būtisku budžeta izdevumu un deficīta palielinājumu, gan arī līdzekļu pārdali starp dažādām valsts iestādēm budžeta projekta ietvaros. Sēdes sākumā deputāti vienojās izskatīt priekšlikumus tikai pēc būtības, apspriest tos citās komisijās un frakcijās un balsot par katru priekšlikumu atsevišķi Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas 7. februāra sēdē.

 

Sociālo un darba lietu komisijā

 Otrdien, 6. februārī, Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē deputāti vienojās atbalstīt likumprojektu “Grozījumi likumā “Par sociālo nodokli”” 2. lasījumam. Sākotnēji Sociālo un darba lietu komisiju neapmierināja likumprojekta 1. lasījumā nobalsotā redakcija, kas paredzēja pakāpeniski samazināt sociālā nodokļa maksājamo daļu zemniekiem un lauksaimnieciskajā ražošanā nodarbinātajiem iedzīvotājiem no 38 procentiem līdz 17 procentiem, nenorādot, kādā veidā no valsts sociālā budžeta tiks kompensēta otra sociālā nodokļa daļa. Izskatot valdības iesniegto precizējumu šim likumprojektam, kurā norādīts gan līdzekļu apjoms, ko nepieciešams no valsts budžeta novirzīt sociālā nodokļa daļas nomaksai (aptuveni 9 miljoni latu), gan arī kārtība, kādā Valsts ieņēmumu dienests veiks zemnieku un lauksaimnieciskās ražošanas saimniecību uzskaiti. Sociālo un darba lietu komisija nolēma atbalstīt likumprojektu “Grozījumi likumā “Par sociālo nodokli””.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!