• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministra atbilde. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.02.1996., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38811

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 8. februāra sēdes darba kārtība

Vēl šajā numurā

07.02.1996., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministra atbilde

Dokuments nr.286a

Par notiesāto Alfrēdu Rubiku

LR Saeimai

Atbildot uz LR Saeimas septiņu deputātu 1996.gada 24.janvārī iesniegtajiem jautājumiem par notiesāto Alfrēdu Rubiku, paskaidroju sekojošo:

Notiesātais Alfrēds Rubiks kopš 1996.gada 18.janvāra sodu izcieš Matīsa cietumā Rīgā. Soda izciešanas laikā viņam saskaņā ar tiesas spriedumu piemēro slēgta tipa cietuma režīma prasības, kā tas noteikts Latvijas sodu izpildes kodeksa 50.4 pantā. Šobrīd viņa veselības stāvoklis ir apmierinošs.

Latvijas Republika ir Eiropas Padomes locekle, kas tai uzliek par pienākumu ievērot EP statūtus. Tajos visumā noteikts arī notiesāto tiesiskais stāvoklis. LR brīvības atņemšanas iestādēs, protams, ievēro šos noteikumus. 1994.gada augustā un septembrī Eiropas Padomes eksperts Gordons H.Leiks inspicēja visas Latvijas brīvības atņemšanas iestādes un sastādīja atbilstošu ziņojumu EP dalībvalstu valdībām, kurā nav norādes par būtiskām novirzēm no “cietumu noteikumiem EP dalībvalstīm”.

Būsim pateicīgi, izjūtot patiesas Saeimas deputātu rūpes par sociālo apstākļu un drošības uzlabošanu Latvijas cietumos kopumā, ne tikai par atsevišķiem ieslodzītajiem, kuriem pievērsta pastiprināta sabiedrības uzmanība.

1996.gada 2.februārī Iekšlietu ministrs D.Turlais

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!