• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētājas - par nule iesniegto aicinājumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.02.1996., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38796

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

07.02.1996., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētājas — par nule iesniegto aicinājumu

 Otrdien, 6.februārī, Saeimas priekš-sēdētāja Ilga Kreituse tikās ar Juri Bojāru (Latvijas Sociāldemokrātiskā partija) (attēlā), Arni Mugurēviču (Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija), Leonardu Barkānu (partija “Taisnība”) un Jāni Smilgu (Radiotehnoloģiskais centrs), kuri iesniedza priekšsēdētājai aicinājumu sakarā ar Telekomunikāciju tarifu padomes 18.janvārī izsludināto telefona pakalpojumu tarifu kārtējo paaugstināšanu.

Aicinājumā tā autori vērš uzmanību uz to, ka joprojām nav izpildīts 5. Saeimas SIA “Lattelekom” izveidošanas un darbības izvērtēšanas parlamentārās izmeklēšanas komisijas 1995.gada 19.maijā ierosinātais un 5. Saeimas 1995.gada 3.augustā pieņemtais lēmums par “Lattelekom” jumta līguma labojumu izstrādi. Tā kā Latvijas telekomunikāciju tīkla modernizācijas izmaksas ievērojami pārsniedz līdzīgu tīklu izveides izmaksas ārvalstīs, šo organizāciju pārstāvji aicina informēt sabiedrību par Ministru kabineta 1995.gada 14.novembrī izveidotās SIA “Lattelekom” jumta līguma labojumu izstrādes komisijas veikto darbību, sagaidāmajiem rezultātiem un termiņiem, kā arī dot iespēju žurnālistiem un telekomunikāciju ekspertiem piedalīties šīs komisijas sēdēs. Viņi aicina izvērtēt bijušā LR satiksmes ministra Andra Gūtmaņa un viņa iecelto amatpersonu rīcības rezultātus un atbildību SIA “Lattelekom” darbības kontrolē un tās atbilstībā Latvijas tautsaimniecības interesēm, apsvērt turpmāko “Tilts Communicattions” investīciju piesaistes lietderību, kā arī nekavējoši pieprasīt no “Lattelekom” informāciju par reālajām iekārtu, programmnodrošinājuma un vadības izmaksām, lai dotu tām ekspertu novērtējumu.

Aicinājumu parakstījuši arī Maznodrošināto apvienības un Latvijas Zemnieku federācijas pārstāvji.

Tikšanās dalībnieki iesniedza Saeimas priekšsēdētājai arī Radiotehnoloģiskā centra aprēķinus par telekomunikāciju izmaksām, kā arī materiālus par telekomunikācijām Igaunijā, Ungārijā un Čehijā.

Kā pēc tikšanās preses pārstāvjus informēja Saeimas priekšsēdētāja, saņemtie dokumenti tiks iesniegti Saeimas komisijām un frakcijām. Turklāt Ilga Kreituse atzīmēja, ka tikšanās izraisījusi viņā pārdomas par to, vai nebūtu jāizskata jautājums par ieilgušo SIA “Lattelekom” jumta līguma labojumu izstrādes komisijas darbu.

Saeimas preses dienests

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!