• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumu "Prokuratūras likumā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.01.1996., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38484

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 11. janvāra sēdes darba kārtība

Vēl šajā numurā

11.01.1996., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Dokuments nr.152

Par grozījumu “Prokuratūras likumā”

Saeimas Prezidijam

Likumā “Par pašvaldībām” pārejas noteikumu 7. punktā noteikts, ka Rīgas administratīvais iedalījums priekšpilsētās (rajonos) saglabājams līdz 1995. gada 31. decembrim. Sakarā ar to Saeima 1995. gada 21. decembrī pieņēma likumu “Grozījums likumā “Par tiesu varu””, ar ko noteica, ka Rīgas pilsētā tiesa tiek izveidota atbilstoši Rīgas pilsētas iedalījumam tiesu rajonos.

Taču Prokuratūras likuma 27. panta pirmā daļa paredz, ka rajonu (republikas pilsētu) prokuratūras nodibina ģenerālprokurors atbilstoši valsts administratīvi teritoriālajam iedalījumam.

Lai nodrošinātu normālu darba ritmu un koordināciju starp tiesām un prokuratūras iestādēm Rīgā, arī prokuratūras iestādes ir jāveido atbilstoši tiesu sistēmai, t.i., Rīgā rajona prokuratūras ir jāveido atbilstoši Rīgas pilsētas tiesu rajoniem.

Līdz ar to ir nepieciešams izdarīt grozījumu Prokuratūras likuma 27. panta pirmajā daļā, tādēļ Juridiskā komisija saskaņā ar Saeimas Kārtības ruļļa 79. pantu iesniedz likumprojektu “Grozījums Prokuratūras likumā”.

Minēto likumprojektu Juridiskā komisija izstrādājusi uz Ģenerālprokuratūras sagatavotā likumprojekta bāzes.

Juridiskā komisija lūdz rast iespēju nodot likumprojektu “Grozījums Prokuratūras likumā” tai kā atbildīgajai komisijai un saskaņā ar Kārtības ruļļa 86. panta pirmās daļas otro teikumu virzīt minēto likumprojektu pirmajā lasījumā bez atkārtotas izskatīšanas atbildīgajā komisijā, kā arī saskaņā ar Kārtības ruļļa 92. panta pirmo daļu atzīt likumprojektu “Grozījums Prokuratūras likumā” par steidzamu.

Pielikumā:

likumprojekts “Grozījums Prokuratūras likumā”.

1996. gada 3. janvārī Juridiskās komisijas priekšsēdētājs

Juris Kaksītis

“Prokuratūras likuma” 27. panta pirmās daļas spēkā esošā redakcija:

(1) Rajonu (republikas pilsētu) prokuratūras nodibina ģenerālprokurors atbilstoši valsts administratīvi teritoriālajam iedalījumam, un tās veic visas prokuratūras funkcijas rajonu (republikas pilsētu) teritorijās, kā arī ir tiesības veikt prokurora funkcijas visās rajona (pilsētas) tiesām piekritīgās lietās.

Grozījuma projekts:

Izteikt 27. panta pirmo daļu šadā redakcijā:

“(1) Rajonu (republikas pilsētu) prokuratūras nodibina ģenerālprokurors atbilstošoi valsts administratīvi teritoriālajam iedalījumam, bet Rīgas pilsētā — atbilstoši Rīgas pilsētas tiesu rajoniem. Tās veic visas prokuratūras funkcijas rajonu (republikas pilsētu) teritorijās, turklāt tām ir tiesības veikt prokurora funkcijas visās rajona (pilsētas) tiesām piekritīgās lietās.”

Likums stājas spēkā nākamajā dienā pēc tā izsludināšanas.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!