• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdības 5. janvāra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.01.1996., Nr. 3 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38415

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Notāru, tiesu ziņas, izsoles

Vēl šajā numurā

09.01.1996., Nr. 3

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta ziņas

Valdības 5.janvāra sēdē

Piektdien, 5.janvārī, MK sēdē tika izskatīti un akceptēti jautājumi, kurus izdod Satversmes 81.pantā noteiktajā kārtībā.

Akceptēti grozījumi par noteikumu "Par sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu" stāšanos spēkā pārcelšanu no 1996.gada 1.janvāra uz 1.maiju.

Akceptēti grozījumi likumā "Par 1937.gada 22.decembra Zemesgrāmatas likuma spēkā atjaunošanu un spēkā stāšanos kārtību". Grozījumi novērsīs pretrunas esošajos normatīvajos aktos, kas nepieļauj dzīvojamo māju reģistrāciju zemesgrāmatā un tādējādi kavē dzīvojamo māju privatizāciju.

MK akceptēja grozījumus likumā "Par valsts un pašvaldības īpašumu objektu privatizāciju". Grozījumi paredz iespēju privatizēt valsts uzņēmumu vai uzņēmējsabiedrību kopā ar zemi, uz kuras tas atrodas, ja zeme ir valsts vai pašvaldības īpašumā. Savukārt uzņēmumu īpašniekiem, kas tos ir privatizējuši pirmš šī likuma spēkā stāšanās bez zemes, paredzētas pirmpirkuma tiesības. Bez tam grozījumi paredz iespēju privatizācijas gaitā veikt valsts uzņēmumu parādu kapitalizāciju. To kārtību noteiks MK apstiprināti noteikumi.

Lai novērstu pretrunas ar iepriekšminēto likumu, izdarīti grozījumi likumos "Par zemes reformu Latvijas pilsētās", "Par zemes privatizāciju lauku apvidos", "Par akciju sabiedrībām" un "Par sabiedrībām ar ierobežotu atbildību".

Lai veicinātu ārvalstu investīciju piesaistīšanu Latvijas dabas resursu un kontinentālā šelfa resursu ieguvē, apstiprināti grozījumi likumā "Par ārvalstu ieguldījumiem Latvijas Republikā". Līdzšinējais likums ir traucējis liela apmēra investīciju piesaistīšanu iegūstošās rūpniecības uzņēmumos. Grozījumi nosaka kārtību, kādā ārvalstu ieguldītāji var iegūt kontroli pār iegūstošās rūpniecības uzņēmumu, ieguldot investīcijas. Investīciju atļauju un apmēru katrā konkrētā gadījumā noteiks valdība.

Izdarīti grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldības uzņēmumu nomu un nomu ar izpirkumu", kas paredz atteikties no iznomātā uzņēmuma nomas maksas un izpirkuma maksas indeksācijas.

Valdība atbalstīja grozījumus likumā "Par valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas fondiem". Grozījumi paredz koriģēt maksājumu likmi par privatizācijas fondos pārskaitāmo maksājumu nokavējumu. Iepriekšējā likuma redakcija paredzēja nepamatoti lielas nokavējuma naudas likmi. Turpmāk nokavējuma maksājumi būs 0,1% no laikā nenomaksātās summas par katru nokavēto dienu.

Lai novērstu realizācijas gaitā atklātās likuma "Par nodarbinātību" nepilnības, MK akceptēja grozījumus likumā.

Valdība apstiprināja komisijas sastāvu uzņēmumu parādu un nokavējuma naudas piedziņai. Par komisijas vadītāju iecelts rūpniecības, īpašuma un privatizācijas valsts ministrs Ēriks Kaža.

MK sēdē ārpus kārtas tika izskatīts jautājums par programmu "Saikne ar pilsoni". Minēto programmu līdz šim īstenoja Tieslietu ministrijas pakļautībā esošais Valsts cilvēktiesību birojs. Sagatavotais MK rīkojums paredz nodot programmai piešķirtos finansu līdzekļus, saimniecisko inventāru un astoņas štata vietas Valsts kancelejai.

Finansu ministrijai uzdots precizēt 1996.gada valsts budžeta projektu un programmai "Saikne ar pilsoni" paredzētos līdzekļus pārvietot no Tieslietu ministrijas Valsts cilvēktiesību biroja sadaļas uz Valsts kancelejas sadaļu.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!