• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdības 19. decembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.12.1995., Nr. 197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38331

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums nr.73

Par apvienības "Tēvzemei un Brīvībai" iesniegto likumprojektu "Latvijas Republikas Pilsonības likums"

Vēl šajā numurā

20.12.1995., Nr. 197

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdības 19. decembra sēdē

Vakar, 19. decembrī, kārtējā valdības sēdē ir akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā lēmuma projekts par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku piedalīšanos starptautiskajās operācijās. Paredzams, ka tiks veidota kopīga Dānijas un Latvijas militārā vienība (no Latvijas puses ne vairāk kā 40 brīvprātīgas militārpersonas), kas piedalīsies NATO vadītajās miera nodrošināšanas operācijās bijušās Dienvidslāvijas teritorijā. Domājams, ka jau nākamā gada janvārī Latvijas vienība dosies uz Dāniju, kur notiks kopīgas militāras apmācības. Lai sakārtotu esošo likumdošanu, akceptēti grozījumi likumos "Par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku piedalīšanos starptautiskajās operācijās" un "Par valsts aizsardzību". Grozījumi likumos nosūtīti izskatīšanai Saeimā.

Ministru kabinets apstiprināja un nosūtīja apstiprināšanai Saeimā trīs līgumus — Latvijas Republikas valdības un Norvēģijas Karalistes valdības līgumu par savstarpējo palīdzību muitas jautājumos, Latvijas Republikas valdības un ASV valdības līgumu par ekonomisko, tehnisko un ar to saistīto palīdzību un Latvijas Republikas valdības un Eiropas Kopienas komisijas par Eiropas Kopienas komisijas pārstāvniecības izveidošanu un tās privilēģijām un imunitāti.

Ir akceptēts likums "Par uzņēmuma ienākuma nodokļa atlaidi invalīdu biedrību uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām), medicīniska rakstura, kā arī citu labdarības fondu uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām) 1995. un 1996. gadā. Likumprojektā ir uzskaitīti invalīdu uzņēmumi un ražotnes, kas atbrīvotas no ienākumu nodokļa.

Ministru kabinets akceptēja likumprojektu "Par valsts un pašvaldību pasūtījumu". Atšķirībā no MK noteikumiem "Par darbiem un piegādēm valsts vajadzībām" jaunais likumprojekts attieksies arī uz pašvaldībām.

Pēc ekspertu aprēķiniem, efektīva konkurence šajā jomā, kuru nodrošinās likums "Par valsts pasūtījumu", ļaus ietaupīt līdz 10 procentiem budžeta līdzekļu.

Sakarā ar to, ka 1996. gada 1. janvārī stājās spēkā Saeimā pieņemtā sociālās apdrošināšanas un sociālās nodrošināšanas likumu pakete, Ministru kabinets ir apstiprinājis virkni MK noteikumu, kuri nodrošinās šo likumu reālu darbību. Akceptēti noteikumi "Par plānotā vecuma pensijas izmaksas laika perioda un vidējās iemaksas algas noteikšanu 1996. gadā", "Par piemaksas noteikšanu pie pensijām, kuras piešķir 1996. gadā", "Par valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmēru un piešķiršanas kārtību", "Par kārtību, kādā darba devējs informē valsts sociālās nodrošināšanas fondu par apdrošinātajām personām, "Par valsts sociālajiem pabalstiem aizbildnim", kā arī grozījumi noteikumos "Par sociālajām garantijām bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem" un "Par izdienas pensijām".

Valdība akceptēja noteikumus "Par pabalstu transporta izdevumu segšanai invalīdiem, kuriem ir apgrūtināta pārvietošanās".

Akceptētas bērna piedzimšanas pabalsta un bērna kopšanas pabalsta apmēra izmaiņas. Jaunie pabalsti stājas spēkā ar 1. janvāri, taču izmaksāti tiks tikai pēc 1996. gada budžeta pieņemšanas.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!