• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Saeimas priekšsēdētājas - Lielbritānijas vēstnieks atvadu vizītē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.1995., Nr. 187 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38187

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas preses dienesta nolikums

Vēl šajā numurā

01.12.1995., Nr. 187

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Saeimas priekšsēdētājas — Lielbritānijas vēstnieks atvadu vizītē

Vakar, 30.novembrī, atvadu vizītē pie LR Saeimas priekšsēdētājas Ilgas Kreituses ieradās Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Ričards Ralfs.

R.Ralfs vēstnieka pienākumus mūsu valstī pildīja no 1993.gada 2.septembra, un, kā tikšanās sākumā atzīmēja Saeimas priekšsēdētāja, šajā laikā Latvijas un Apvienotās Karalistes attiecības jūtami aktivizējušās, par ko liecina gan noslēgtie līgumi, gan vizītes.

Runājot par abu valstu parlamentu sadarbību, R.Ralfs informēja par Latvijas atbalsta grupu AK parlamentā un izteica cerību, ka arī turpmāk kontakti saglabāsies. Savukārt I.Kreituse pateicās par Lielbritānijas atbalstu Latvijai ceļā uz Eiropas Savienību. Tagad mums ir svarīgi izskaidrot iedzīvotājiem nepieciešamību Latvijai integrēties Eiropas struktūrās, teica Saeimas priekšsēdētāja. Mums ir lietderīga visu Eiropas Savienības dalībvalstu, tajā skaitā arī Apvienotās Karalistes, pieredze.

Tikpat nozīmīga ir ekonomisko sakaru paplašināšanās un investīciju piesaiste. Lielbritānija šajā jomā ieņem vienu no pirmajām vietām. Līdz šim lielākais ieguldījums ir bijis telekomunikāciju modernizēšanā (Latvijas līgums ar korporāciju “Tilts”), lai gan, kā zināms, šis projekts realizējas ar sarežģījumiem. Tomēr ceru, ka pēc milzīgā izskaidrošanas darba cilvēki izpratīs šī projekta nozīmīgumu, teica R.Ralfs.

Saeimas priekšsēdētāja I.Kreituse piekrita, ka tieši informētība ir normalizējusi gaisotni ap “Lattelekom”, kā arī apliecināja, ka Latvijā izveidosies plašas koalīcijas valdība, kas garantēs stabilitāti un progresu Latvijā un tās attiecībās ar citām valstīm.

R.Ralfs nākamā gada sākumā stāsies Folklenda salu gubernatora amatā, bet jaunais Lielbritānijas vēstnieks Latvijā ieradīsies janvāra beigās.

Saeimas preses dienests

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!