• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jaunās Brīvo arodbiedrību vadības pirmā preses konference. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.11.1995., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38171

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības 3.kongresa dokumenti

Vēl šajā numurā

29.11.1995., Nr. 185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jaunās Brīvo arodbiedrību vadības pirmā preses konference

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības 3.kongresā, kas notika sestdien, 25.novembrī, par savienības priekšsēdētāju ievēlēja Agri Olmani un par priekšsēdētāja vietnieku — Andri Kravali. Vakar, 28.novembrī, jaunā arodbiedrību vadība rīkoja preses konferenci. Tajā piedalījās arī līdzšinējie savienības vadītāji Andris Siliņš un Brigita Ābiķe.

Agris Olmanis izteica apņēmību turpināt iepriekšējās vadības aizsākto darbu un kopt labākās tradīcijas, vispirms jau saglabāt arodbiedrību vienotības garu. Lai arodbiedrības varētu veidot un droši paust argumentētu viedokli, tiks darīts viss, lai šis viedoklis tiešām būtu tāds, ko atbalsta sabiedrība. Tālab tiks gādāts, lai katrs varētu nākt ar savu domu, piedalīties svarīgāko lēmumu izstrādāšanā. Un visos jautājumos tiks uzklausīts speciālistu viedoklis. Arī Zinātņu akadēmija taču atbalsta arodbiedrību centienus, tātad zinātnieki savu padomu neliegs.

Andris Kravalis un Brigita Ābiķe žurnālistus informēja par kongresā pieņemto dokumentu saturu. Arodbiedrību programma un statūti veidoti gandrīz gadu. Atbilstoši mūsdienu realitātēm statūtos iestrādātas arī vairākas jaunas normas, mainījušies arodbiedrību veidošanās principi un uzdevumi. Nolemts ievēlēt izpildkomiteju 9 cilvēku sastāvā, kas organizatoriski sagatavos valdes sēdes, izstrādājot tajās izskatāmos jautājumus un lēmumus.

Dienā, kad sanāca 3.kongress, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība aptvēra 320572 biedrus. Andris Siliņš izteica pārliecību, ka ar 1996.gadu, kad stāsies spēkā sociālo likumu pakete, arodorganizācijas sāks augt kā sēnes pēc lietus. Jo tikai tur, kur darbosies arodbiedrības un būs spēkā koplīgumi, būs arī pienācīga kontrole, kā darba devēji maksā sociālo nodokli un kā līdz ar to tiek garantēta darba ņēmēju sociālā aizsardzība.

Šajā “LV” numurā publicējam 3.kongresa pieņemtos aicinājumus 6.Saeimai, valdībai, pašvaldībām un darba devējiem un rezolūcijas par tautsaimniecības attīstību, cīņu pret ģimeņu nabadzību un par veselu un izglītotu tautu. Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības jaunā programma un statūti tiks publicēti kādā no tuvākajiem numuriem, tiklīdz redakcija tos saņems.

Aina Rozeniece,

“LV” nozares redaktore

Foto: Arnis Blumbergs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!