• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Parlamenta delegācija Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.11.1995., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38058

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Informācija par Saeimas Prezidija 1995.gada 20.novembra sēdi

Vēl šajā numurā

23.11.1995., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Parlamenta delegācija Rīgā

Vakar, 22.novembrī, visu dienu Saeimas nama Sarkanajā zālē ritēja ES Eiropas Parlamenta un LR Saeimas pārstāvju otrā parlamentārā tikšanās. Eiropas Savienību šajās sarunās pārstāvēja astoņi Eiropas Parlamenta deputāti — EP delegācijas attiecībām ar Baltijas valstīm priekšsēdētājs Nīls Sindals, viņa vietnieks Alfrēds Gomolka un Kristofs Tannets, kā arī Stefans Burenstams Linders, Koncepcio Ferrera, Nīls Kofeds, Peters Truscots un Tomijs Vaidlihs. Bet no Latvijas puses sēdes darbā piedalījās Saeimas priekšsēdētāja Ilga Kreituse, priekš-sēdētājas biedrs Andris Ameriks, Ārlietu komisijas un Eiropas lietu komisijas locekļi, valsts ministri Gunārs Meierovics un Oļģerts Pavlovskis. Sekmīgi īstenot EP delegācijas vizītes programmu palīdzēja vairāki Latvijā akreditētie Eiropas Savienības valstu pārstāvji: Spānijas pilnvarotais lietvedis LR Emilio Lorenconā Eiropas Parlamentā pašlaik prezidējošās valsts pārstāvis, Francijas vēstniece Latvijā Žanna Debenē un Itālijas vēstnieks Latvijā Uberto Pestaloca.

Pēc I.Kreituses uzrunas tikšanās dalībniekiem bija vairāku stundu ilga domu apmaiņa par tuvākā vai tālākā nākotnē veicamo, lai Latvijas ceļš uz Eiropas Savienību būtu taisns un iespējami īsāks. Galvenokārt tika runāts par Eiropas Savienības un Latvijas attiecību paplašināšanu un padziļināšanu pēc Eiropas līguma parakstīšanas šā gada 12.jūnijā, par valstu sadarbību Baltijas reģionā, par drošības jautājumiem un Latvijas attiecībām ar Krieviju, par politisko un militāro stāvokli Latvijā, par privatizācijas un ekonomisko reformu konsekventu turpināšanu. Bija arī tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Gaili, finansu ministri Indru Sāmīti un rūpniecības politikas un privatizācijas valsts ministru Raimondu Jonīti.

N.Sindals un arī citi EP deputāti par īpaši svarīgiem priekšnoteikumiem Latvijas uzņemšanai ES atzina demokrātiju, cilvēktiesību ievērošanu un politisko stabilitāti. Un, protams, gan saimnieciskā, gan sociālā likumdošana sakārtojama atbilstoši Eiropas standartiem. Kā izteicās K.Tannets, Latvijas priekš-rocība varētu būt tās saikne ar kaimiņvalsti Krieviju. J.Sinka šajā sakarā gan piebilda, ka Krievija tiecas izmantot ekonomisko sviru, lai palielinātu savu politisko ietekmi Latvijā.

Preses konferencē N.Sindals uzsvēra, ka tagad, kad Latvija uzsākusi ceļu uz Eiropas Savienību, galvenais ir cieša sadarbība ar Eiropas Parlamenta institūcijām — gan pastāvīgi konsultējoties, gan piedaloties dažādos ES pasākumos. Liela nozīme esot tam, ka Latvija jau ir ieguvusi asociētās valsts statusu. Savukārt A.Ameriks izteica pārliecību, ka pēc jaunās Saeimas sanākšanas Latvijas virzība uz Eiropas Savienību turpināsies tikpat sekmīgi kā 5.Saeimas laikā.

Pievakarē EP delegācija izlidoja uz Tallinu.

Mintauts Ducmanis,

“LV” Saeimas un valdības

lietu redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!