• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie ārlietu ministra - Kipras vēstnieks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.11.1995., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37941

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Valsts prezidenta - Ukrainas lietvedis

Vēl šajā numurā

16.11.1995., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Parakstot līgumu ar Kipru

Pie ārlietu ministra — Kipras vēstnieks

Vakar, 15.novembrī, LR ārlietu ministrs Valdis Birkavs tikās ar Kipras Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Tasu Panaīdu (Tasos Panaydes). Sarunas sākumā abas puses izvērtēja Latvijas un Kipras divpusējo attiecību juridisko bāzi. Šīs tikšanās laikā parakstīts Latvijas Republikas un Kipras Republikas valdību tirdzniecības līgums. Šis ir pirmais līgums, ko noslēgušas abas valstis. V.Birkavs un T.Panaīds bija vienisprāt, ka tirdzniecības līgums ir labs pamats ekonomiskās sadarbības attīstībai. Sagatavošanā ir arī līgums par ilgtermiņa sadarbību ekonomikas, tehnikas un zinātnes jomā, līgums par starptautiskajiem pārvadājumiem ar autotransportu, kuģniecības līgums, kā arī līgums par gaisa satiksmi.

Pārrunājot ekonomiskās sadarbības veicināšanas iespējas, tika pievērsta uzmanība vairākām jomām, tai skaitā lauksaimniecībai, kuģniecībai, tūrismam un kultūras sakaru attīstīšanai. Vēstnieks informēja par nākamajā gadā plānoto Kipras Tirdzniecības un rūpniecības ministrijas augsta līmeņa delegācijas vizīti Rīgā, lai pārrunātu konkrētas sadarbības iespējas un apmainītos ar informāciju.

No daudzpusējo attiecību jautājumiem V.Birkavs un T.Panaīds pārrunāja Eiropas Savienības integrācijas procesu, atzīmējot abu valstu kā asociēto ES valstu kopīgās intereses. Kipras vēstnieks pastāstīja par savas valsts prioritātēm šajā virzienā, kā arī par Kiprā aktīvi veikto darbu likumdošanas harmonizēšanas jomā.

Abas puses aplūkoja Eiropas drošības jautājumus, tāpat pārrunāja iespējas tālākai sadarbībai starptautisko organizāciju ietvaros. V.Birkavs lūdza Kipras atbalstu Latvijas kandidatūrai ANO Ekonomiskajā un sociālajā padomē (ECOSOC) 1997.—1999.g., kā arī apliecināja Latvijas atbalstu Kiprai Starptautiskās jūrniecības organizācijas (IMO) padomes vēlēšanās.

ĀM Preses centrs

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!