• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas atbildi Lietuvai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.11.1995., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37886

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi nr. 323

Noteikumi par 1992.-1994.gada valsts un Jelgavas pilsētas pašvaldības savstarpējo parādu dzēšanu

Vēl šajā numurā

15.11.1995., Nr. 177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas atbildi Lietuvai

Vakar, 14. novembrī, Latvijas Ārlietu ministrija iesniedza Lietuvas Republikas vēstniecībai Rīgā atbildes notu uz Lietuvas Ārlietu ministrijas 8. novembra notu.

Atbildes notā teikts, ka Lietuvas Ārlietu ministrijas 8. novembra notā paustajām nostādnēm nav reāla pamata, un norādīts, ka Latvijas un Lietuvas līdzšinējā sadarbība tikusi balstīta uz labu kaimiņattiecību principiem, abu valstu interešu ievērošanu un regulāru informācijas apmaiņu.

Notā uzsvērts, ka Latvijas Ārlietu ministrija savā darbībā vienmēr ir vadījusies pēc starptautisko tiesību normām un joprojām uzskata par saistošām visas vienošanās, kas panāktas ar Lietuvu jūras robežas jautājumā.

Vienlaikus Latvijas Ārlietu ministrija pauž izbrīnu par Lietuvas notā norādītajām Lietuvas teritoriālās jūras, īpašās ekonomiskās zonas un kontinentālā šelfa Baltijas jūras ziemeļu robežas koordinātēm un atgādina, ka saskaņā ar starptautisko tiesību normām valsts robežas tiek noteiktas pēc abu pušu vienošanās.

Latvijas puse atbildes notā izsaka cerību, ka vienošanās par jūras robežu tiks panākta sarunu gaitā, un pauž gatavību turpināt sarunas. Ārlietu ministrija uzskata, ka pastāvošās domstarpības iespējams atrisināt, ņemot vērā Latvijas Republikas un Lietuvas Republikas tradicionāli draudzīgās attiecības un to orientāciju uz Baltijas valstu solidaritātes, vispusīgas sadarbības nostiprināšanu un ciešāku integrāciju.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!