• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Aizsardzības spēku atbalsta fondu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.11.1995., Nr. 176 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37854

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkurences loma tirgus ekonomikā

Vēl šajā numurā

14.11.1995., Nr. 176

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Aizsardzības spēku atbalsta fondu

Ir nodibināts Latvijas Aizsardzības spēku atbalsta fonds. Fonda priekšsēdētājs ir žurnāla “Vīri” redaktors Jānis Lejiņš, valdes priekšsēdētāja vietnieks Juris Vectirāns. Fonda dibinātāji ir 33 fiziskas personas, to vidū: Ministru prezidents, aizsardzības ministrs Māris Gailis, Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Davidovičs, NBS komandiera pienākumu izpildītājs Juris Eihmanis, NBS štāba priekšnieks Juris Arness, Zemessardzes komandiera pienākumu izpildītājs Raimonds Graube.

Par to, kādēļ bija nepieciešams dibināt Latvijas Aizsardzības spēku atbalsta fondu, pastāstīja daži šī fonda dibinātāji. NBS komandiera pienākumu izpildītājs Juris Eihmanis teica: “Fonda uzdevums ir stiprināt valsts aizsardzību, veidot sabiedrībā pozitīvu attieksmi pret armiju un palīdzēt tai pārvarēt problēmas, veikt nacionāli patriotisko audzināšanu. Fondam noteikti jāsadarbojas ar Aizsardzības ministriju, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Zemessardzi.”

Savukārt Zemessardzes komandiera pienākumu izpildītājs Raimonds Graube atzīmēja: “Ar fonda palīdzību, cerams, varēs risināt problēmas, kas pašlaik finansiālu apsvērumu dēļ nav atrisinātas. Dažkārt problēmu risinājums iespējams arī bez finansēm, vienkārši sapulcējoties domubiedriem. Šā fonda mērķis ir izglītot, veikt patriotisko audzināšanu, tas ir ļoti nepieciešams.”

Latvijas Aizsardzības spēku atbalsta fonda mērķis ir veidot un kopt stabilas valsts ideālu, piedalīties militārās izglītības un kultūras programmu izstrādē, atbalstīt un popularizēt jauniešu patriotiskās organizācijas. Viens no fonda uzdevumiem ir palīdzēt veidot karavīru, policistu, pensionēto militārpersonu, Otrā pasaules kara nacionālo bruņoto formējumu karavīru un nacionālo partizānu sociālo atbalsta sistēmu. Fonds veicina arī privātuzņēmēju tiešu iesaistīšanu valsts aizsardzības un drošības sistēmas pilnveidošanā, atbalstot nepieciešamo ražotņu izveidošanu un attīstību.

Lai īstenotu izvirzītos mērķus, fonds sadarbojas ar Nacionālās drošības padomi, Aizsardzības ministriju, Iekšlietu ministriju Izglītības un zinātnes ministriju, Nacionālo bruņoto spēku štābu, Zemessardzi, Satversmes aizsardzības biroju un citām valsts struktūrām. Jau tagad, neilgi pēc tā nodibināšanas, fonds ir sācis akciju, kurā dāvinājums — grāmatas — tiek pasniegts armijas un Zemessardzes bibliotēkām.

Viesturs Avots,
“LV” nozares redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!