• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Slovēnijas brīvās tirdzniecības līgumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.11.1995., Nr. 176 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37852

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finansu ministrijas paziņojumi

Par Latvijas valsts īstermiņa iekšējā aizņēmuma parādzīmju izlaišanu

Vēl šajā numurā

14.11.1995., Nr. 176

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Slovēnijas brīvās tirdzniecības līgumu

Pagājušajā nedēļā 9. un 10. novembrī Slovēnijas galvaspilsētā Ņubļanā ritēja Latvijas un Slovēnijas ekspertu delegāciju tikšanās par brīvās tirdzniecības līguma noslēgšanu. Latvijas pusi pārstāvēja LR ĀM Starptautisko ekonomisko sakaru departamenta delegācija direktores Ivetas Sers vadībā. Sarunās piedalījās eksperti no Zemkopības ministrijas un Zivsaimniecības pārvaldes.

Tikšanās Ņubļanā notika otrā sarunu raunda ietvaros. Sarunu noslēgumā tika parafēts līguma teksts. Iepriekšējā tikšanās bija šogad septembrī Rīgā.

Noslēdzot brīvās tirdzniecības līgumu, Latvijas uzņēmējiem būs iespējams realizēt rūpniecības un zivju produkciju Slovēnijas Republikā bez ievedmuitas. Pēc ekspertu domām Slovēnija varētu būt viens no perspektīvākajiem tirgiem Latvijas zivsaimniekiem.

Slovēnija pēc iedzīvotāju dzīves līmeņa ieņem vienu no pirmajām vietām Viduseiropas reģionā. DSFR pastāvēšanas laikā Slovēnija saražoja nozīmīgāko daļu no kopējā nacionālā produkta (GNP). Slovēnija ir parafējusi Eiropas Savienības asociācijas līgumu un ir GATT/WTO locekle.

Latvija ir pirmā no Baltijas valstīm, kas ir sagatavojusi priekšnoteikumus brīvās tirdzniecības režīma noteikšanai ar Slovēnijas Republiku.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!