• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2000. gada 28. marta noteikumi Nr. 127 "Noteikumi par 2000.gadā veicamajiem maksājumiem par uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) valsts kapitāla izmantošanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.2000., Nr. 117/118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/3782-noteikumi-par-2000-gada-veicamajiem-maksajumiem-par-uznemumu-uznemejsabiedribu-valsts-kapitala-izmantosanu

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.141

Par Latvijas Republikas valdības un Irānas Islama Republikas valdības nolīgumu par pasažieru un kravu starptautiskajiem pārvadājumiem ar autotransportu

Vēl šajā numurā

31.03.2000., Nr. 117/118

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 127

Pieņemts: 28.03.2000.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.127

Rīgā 2000.gada 28.martā (prot. Nr.14, 37.§)

Noteikumi par 2000.gadā veicamajiem maksājumiem par uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) valsts kapitāla izmantošanu

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 14.panta 3.punktu

 

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā 2000.gadā veicami maksājumi par uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) valsts kapitāla izmantošanu (turpmāk — maksājumi par valsts kapitāla izmantošanu), lai nodrošinātu likuma "Par valsts budžetu 2000.gadam" 2.pielikumā noteikto valsts pamatbudžeta ieņēmumu, kā arī Latvijas Republikas likuma par valsts uzņēmumu 23.panta un likuma "Par valsts un pašvaldību kapitāla daļu pārvaldi uzņēmējsabiedrībās" 32.panta izpildi.

2. Maksājumus par valsts kapitāla izmantošanu par iepriekšējo pārskata gadu veic:

2.1. uzņēmumi, kas uz pārskata gada pēdējo dienu bija valsts uzņēmumi;

2.2. privatizējamie valsts uzņēmumi, ja līdz pārskata gada pēdējai dienai nebija stājies spēkā ar privatizāciju veicošo institūciju noslēgtais līgums par attiecīgā uzņēmuma privatizāciju;

2.3. uzņēmējsabiedrības, kurās visas kapitāla daļas (akcijas) vai daļa no tām uz gada pārskata apstiprināšanas dienu pieder valstij.

3. Maksājumus par valsts kapitāla izmantošanu iemaksā valsts pamatbudžetā Valsts kases norādītajā kontā 10 dienu laikā pēc gada pārskata iesniegšanas Valsts ieņēmumu dienestā.

4. Maksājumus par valsts kapitāla izmantošanu veic šādā apmērā:

4.1. valsts uzņēmumi un privatizējamie valsts uzņēmumi — 15 procentu apmērā no peļņas, kas paliek attiecīgo uzņēmumu rīcībā pēc nodokļu samaksas;

4.2. valsts uzņēmējsabiedrības un privatizējamās valsts uzņēmējsabiedrības — dividendēs sadalāmās peļņas apmērā;

4.3. pārējās uzņēmējsabiedrības, kurās ir valsts kapitāla daļa — dalībnieku vai akcionāru kopsapulces noteikto dividenžu apmērā atbilstoši valstij piederošo kapitāla daļu (akciju) skaitam.

5. Valsts pilnvarnieki nodrošina šo noteikumu 4.2. un 4.3.apakšpunktā minētos maksājumus par valsts kapitāla izmantošanu un dividendēs sadalāmās peļņas lielumu ne mazāk kā 15 procentu apmērā.

6. Valsts ieņēmumu dienests uzskaita un kontrolē valsts pamatbudžetā veicamos maksājumus par valsts kapitāla izmantošanu. Ja minētie maksājumi netiek veikti noteiktajā termiņā un apmērā, Valsts ieņēmumu dienests aprēķina un piedzen nokavējuma naudu Likumā par budžetu un finansu vadību noteiktajos apmēros.

7. Uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības), kuri gada pārskatu Valsts ieņēmumu dienestā ir iesnieguši līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai, maksājumus par valsts kapitāla izmantošanu veic 10 dienu laikā pēc šo noteikumu stāšanās spēkā.  

Ministru prezidents A.Šķēle

Satiksmes ministrs A.Gorbunovs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!