• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jauns ASV militārais atašejs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.11.1995., Nr. 176 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37808

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi nr.295 "Noteikumi par muitas tarifu kvotām graudaugu kultūrām".Precizējot iepriekš publicēto

Vēl šajā numurā

14.11.1995., Nr. 176

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jauns ASV militārais atašejs

Vakar, 13. novembrī, Latvijas Republikas Aizsardzības ministriju apmeklēja jaunais ASV militārais atašejs mūsu valstī pulkvedis Roberts V. Keršavs (Robert W. Kershaw). Viņš tikās ar Aizsardzības ministrijas valsts sekretāru Jāni Davidoviču, Nacionālo bruņoto spēku komandiera pienākumu izpildītāju pulkvedi Juri Eihmani, Jūras spēku komandiera pienākumu izpildītāju jūras kapteini Ilmāru Lešinski, Gaisa spēku komandieri pulkvedi Kārli Kīnu, Zemessardzes komandiera pienākumu izpildītāju majoru Raimondu Graubi un robežsargu brigādes komandieri pulkvežleitnantu Leonīdu Lasmani. Pulkvedis Keršavs apmeklēja arī Latvijas Aizsardzības ministrijas Starptautisko attiecību departamentu un ar tā vadību pārrunāja turpmāko kontaktu un sadarbības iespējas.

Pulkvedis Roberts V. Keršavs, ASV militārais atašejs Latvijas Republikā, dzimis 1950. gada 21. janvārī Denverā, Kolorādo štatā. Astoņpadsmit gadu vecumā viņš beidza Viljama Hinkleja augstskolu Kolorādo štatā. 1972. gadā Roberts Keršavs Arizonas universitātē ieguva matemātikas zinātņu bakalaura grādu, bet 1979. gadā starptautisko attiecību maģistra grādu — Trojas universitātē. Viņš ir beidzis eskadriļas virsnieku skolu, gaisa spēku komandieru koledžu, kā arī pilnu nacionālās drošības vadības kursu gaisa spēku koledžā.

Mācoties Arizonas valsts universitātē, Roberts Keršavs beidza rezerves virsnieku apmācību kursu, kā arī apmācību kursu avioizlūkošanas mācību centrā Lavrejas gaisa spēku bāzē Kolorādo štatā. Pēc mācību kursa beigšanas pulkvedis Keršavs tika norīkots uz 730. taktiskās aviācijas eskadriļu Eglīnas gaisa spēku bāzē Floridā. Tad viņu pārcēla uz Udomas Karalisko gaisa spēku bāzi Taizemē. Vēlāk Roberts Keršavs dienēja ASV gaisa spēku taktiskajā grupā Vīsbādenē, Vācijas Federatīvajā Republikā. 1976. gadā pulkvedi Keršavu pārcēla uz NATO apvienoto taktisko operāciju centru Sembahas aviobāzē Rietumvācijā. Pēc maģistra grāda iegūšanas 1979. gadā Roberts Keršavs tika pārcelts uz Klusā okeāna reģionu — Smita militāro bāzi Havaju salās par bruņojuma daļas vadītāju. Viņš pildījis militārus uzdevumus arī Sauda Arābijā un citur. 1990. gadā Robertu Keršavu norīkoja par ASV 9. izlūkaviācijas eskadriļas operāciju vadītāju Šavas gaisa spēku bāzē Dienvidkarolīnā. No šejienes viņš atkal tika nosūtīts uz Sauda Arābiju piedalīties militārajās operācijās “Tuksneša vairogs” un “Tuksneša vētra”. 1992. gadā Roberts Keršavs tika izsaukts uz Vašingtonu, lai sāktu gatavoties atašeja amatam. 1992. gadā pulkvedis Keršavs tika norīkots par ASV militāro atašeju Dienvidslāvijā.

Pulkvedis Keršavs pavisam ir nolidojis 2 000 stundas un devies 23 kaujas lidojumos, atbalstot ASV militāro operāciju “Tuksneša vētra”. Viņš apbalvots ar vairākiem augstiem ASV militārajiem ordeņiem un medaļām.

Jānis Ūdris,

“LV” ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!