• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Ministru prezidenta - par apkures problēmām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.11.1995., Nr. 176 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37807

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Valsts prezidenta - Latvijas virsnieki

Vēl šajā numurā

14.11.1995., Nr. 176

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Ministru prezidenta — par apkures problēmām

Lai rastu risinājumu Liepājas samilzušajām apkures problēmām, piektdien, 10. novembrī, uz darba apspriedi pie Ministru prezidenta Māra Gaiļa pulcējās Finansu ministrijas, valsts akciju sabiedrības “Latvijas gāze” un Liepājas pilsētas vadība.

Liepājas domes priekšsēdētājs Teodors Eniņš informēja, ka šobrīd pilsētas apgādē ar siltumu ir izveidojusies krīzes situācija. Valsts akciju sabiedrība “Latvijas gāze” atsakās sākt gāzes padevi pilsētas siltumražošanas uzņēmumam, iekams nav nomaksāts 2,2 miljonu latu lielais parāds par iepriekšējā apkures sezonā piegādāto kurināmo. Lai gan 70 procenti iedzīvotāju samaksāja par pagājušajā apkures sezonā patērēto siltumu, “Latvijas gāze” saņēma tikai 11 procentus no pienākošās samaksas. Lielāko daļu šo līdzekļu pašvaldības uzņēmums “Liepājas siltums” iztērējis siltumtīklu remontam un modernizācijai.

Pilsētas budžetā nav līdzekļu arī alternatīvā kurināmā — mazuta — iegādei, bet esošās rezerves ir visai ierobežotas, to pietiks tikai dažām dienām. Patlaban siltumu pilsētā nesaņem apmēram 1/4 ēku, tai skaitā arī skolas un slimnīcas. Šajā situācijā Liepājas domnieki nolēmuši griezties pēc palīdzības pie valdības, lai izveidojušos parādu a/s “Latvijas gāze” segtu no MK rezerves fonda. Kopējais pilsētas parāds “Latvijas gāzei” sasniedzis nu jau 4,6 miljonus latu.

Ministru prezidents Māris Gailis izslēdza šādu iespēju, jo šobrīd valdības rezerves fondā ir tikai 140 000 latu. Tādēļ vienīgais risinājums varētu būt kredīta saņemšana no komercbankām. Ministru prezidents aizrādīja, ka līdz šim pilsētas dome un tās vadība nav bijusi aktīva kredītresursu meklējumos, lai norēķinātos ar galveno kurināmā piegādātāju. Nav pieļaujama rīcība, ka iekasētā samaksa par kurināmo tiek izlietota citiem mērķiem. Netika savlaicīgi nokārtoti ar pašvaldības nekustamo īpašumu reģistrāciju saistītie jautājumi, tādējādi zaudējot vienu no budžeta potenciāliem papildināšanas avotiem.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!