• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Katram laikam Latvju zemē bijusi sava Varoņu, sava Lāčplēšu reize. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.11.1995., Nr. 174 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37729

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Notāru, tiesu ziņas

Vēl šajā numurā

09.11.1995., Nr. 174

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Katram laikam Latvju zemē bijusi sava Varoņu, sava Lāčplēšu reize

Vienīgā reize, kad līvu un latviešu izcelsmes ļaudis ir cīnījušies par savas tautas un savas valsts brīvību, ir tās kaujas un tās sadursmes, kas dažādu cēloņu dēļ izraisījušās 1918. — 1920.gadā. Neviens nekad nevarēs pateikt, kurš tad nu ir rīkojies labāk un kurš tālredzīgāk.

Vakardien Aizsardzības ministrijā bija uzaicināti Latvijas armijas virsnieki — gan savulaik vācu, gan krievu armijā dienējušie, un, paldies Dievam, arī šoreiz valdīja sapratnes un līdzjūtības gaisotne.

Uzrunājot latvju kara veterānus, Ministru prezidents Māris Gailis pēc balvu pasniegšanas teica:

— Pirms 76 gadiem, kad mūsu valsts galvaspilsētā jau no agra rīta sāka dimdēt baznīcu zvani, tas bija apliecinājums, ka esam uzvarētāji. Pēdējoreiz Lāčplēša svētki tika svinēti 1939.gadā, ko tolaik atzīmēja arī kā Latvijas armijas 20.gadadienas svētkus. Tobrīd neviens nevarēja iedomāties, ka tik ilgi tie būs pēdējie Lāčplēša svētki. Šī diena atkal tika svinēta 1988.gada 11.novembrī, kad Rīgas pils Svētā gara tornī uzvilka sarkanbaltsarkano karogu. Pagājuši jau pieci gadi, kopš atjaunota brīva un neatkarīga Latvija. Tagad mums jābūt stipriem un vienotiem. Jūsu vidū ir acu gaismu zaudējuši sirmgalvji, tikai daži Lāčplēša Kara ordeņa kavalieri ir mūsu vidū. Latvieši vienmēr ir kalpojuši savai tautai, un tos vienmēr ir vienojis Lāčplēša gars. Pateicos jums, latviešu virsniekiem, savas tautas un Tēvzemes vārdā!

Kāda kafijas tasīte, konjaka glāzīte, garda sviestmaizīte un arī Ministru prezidenta dāvinātie fotoalbumi “Mūsu zemē” (autors Valdis Brauns) priecēja latviešu virsniecības pārstāvjus, bet galvenais jau šoreiz, tāpat kā citkārt, bija sastapšanās prieks.

Mintauts Ducmanis,
“LV” Saeimas un valdības
lietu redaktors
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”


Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!