• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdības 7. novembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.11.1995., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37696

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

08.11.1995., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRU KABINETA ZIŅAS

Valdības 7. novembra sēdē

Vakar, 7. novembrī, kārtējā valdības sēdē tika apstiprināti noteikumi par ostas teritorijā esošās zemes apgrūtināšanu ar servitūtiem. Noteikts, ka ostas pārvalde tai nodoto valsts vai pašvaldības zemi var apgrūtināt ar servitūtiem par labu to juridisko un fizisko personu īpašumiem, kuras darbojas ostā, lai veiktu ēku un būvju, virszemes un pazemes komunikāciju celtniecību vai citu saimniecisku darbību. Tāpat ostas pārvaldei ir tiesības apgrūtināt sev par labu ar servitūtiem citām juridiskajām vai fiziskajām personām piederošo ostas teritorijā esošo zemi, lai veiktu ostai nepieciešamo ēku un būvju, kā arī virszemes un pazemes komunikāciju celtniecību.

Apstiprināts nolikums par valsts emeritētā zinātnieka nosaukuma piešķiršanu. Šo nosaukumu paredzēts piešķirt izciliem, starptautiski atzītiem Latvijas zinātniekiem pēc aiziešanas pensijā. Kopā ar emeritētā zinātnieka nosaukumu tiks piešķirts arī mūža grants — pabalsts, kuru izmaksās papildus pensijai un neapliks ar nodokļiem. Valsts emeritētie zinātnieki pēc saskaņošanas ar attiecīgās mācību vai zinātnes iestādes vadību varēs piedalīties zinātniskajā, pedagoģiskajā un organizatoriskajā darbā, nesaņemot par to atlīdzību.

Valdība apstiprināja bērnu tiesību aizsardzības un nepilngadīgo likumpārkāpumu profilakses valsts programmu 1995.—1997. gadam.

Apstiprināti likuma “Par pievienotās vērtības nodokli” normu piemērošanas noteikumi, kas nosaka likumā ietverto normu piemērošanas kārtību konkrētiem nodokļa maksātājiem konkrētos gadījumos. Pieņemti arī likuma “Par valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas kārtību” piemērošanas noteikumi.

Sēdē apstiprināti Cirsmu un atsevišķu koku izsoles noteikumi. Tie nosaka kārtību, kādā tiek organizēta un veikta valsts mežu fonda cirsmu un atsevišķu koku izsole.

Apstiprināti Kases operāciju uzskaites noteikumi. Ar tiem tiek reglamentēta kārtība, kādā visi Uzņēmumu reģistrā reģistrētie uzņēmumi, uzņēmējsabiedrības un bezpeļņas organizācijas neatkarīgi no to uzņēmējdarbības un īpašuma veida, kā arī sabiedriskās organizācijas un politiskās organizācijas kārto kases operācijas saskaņā ar likumu “Par grāmatvedību”. Valdība apstiprināja arī noteikumus par uzņēmumu grāmatvedības kārtošanu un organizāciju.

Valdības sēdē apstiprināti noteikumi par kārtību, kādā noslēdzami ilgtermiņa mežizstrādes līgumi. Pieņemti arī Koku izsniegšanas noteikumi.

MK apstiprināja noteikumus par dzīvojamo māju privatizācijas objektu vērtības noteikšanu un apstiprināja tās metodiku.

Valdība apstiprināja noteikumus “Par Pašvaldību kreditēšanas fondu” un apstiprināja fonda nolikumu. Pašvaldību kreditēšanas fonds izveidots, lai no Pasaules bankas 3,5 milj. ASV dolāru lielā kredīta līdzekļiem finansētu pašvaldību ilgtermiņa investīciju projektus.

Sēdē apstiprināts Pārtikas padomes nolikums. Pārtikas padome tiek izveidota kā konsultatīva institūcija, kas izstrādā pārtikas aprites valsts politiku un koordinē tās realizāciju.

Ar valdības rīkojumu Valsts sociālās apdrošināšanas fonda direktora amatā iecelts Vladimirs Makarovs.

Valdība izdeva rīkojumu, kas paredz nodot privatizācijai augstceltni Republikas laukumā 2, vienlaicīgi saglabājot valsts īpašumā to daļu, kas nodrošinās valsts institūciju atrašanos un funkcionēšanu šajā ēkā.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!