• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas un finansu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.11.1995., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37634

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents — Ainažu vēja stacijā. Precizējot iepriekš publicēto

Vēl šajā numurā

07.11.1995., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRU KABINETA ZIŅAS

Ekonomikas un finansu komitejā

Izskatīšanai MK sēdē un tad parakstīšanai komiteja akceptējusi Latvijas un Vācijas nolīgumu par savstarpēju atbrīvošanu no nodokļiem starptautiskajos pārvadājumos ar autotransportu. Līguma projekts paredz, ka Latvija un Vācija atbrīvo otras valsts autotransporta līdzekļus no transporta līdzekļu nodevas nomaksas, ja tie iebraukuši valstī uz laiku.

Atbalstīts priekšlikums par valsts uzņēmuma “Liepājas autobusu parks” nodošanu Liepājas pilsētas pašvaldības īpašumā. Šāda lēmuma iemesls — minētais uzņēmums apkalpo Liepājas un Liepājas rajona iedzīvotājus. Turklāt kā pašvaldību uzņēmumam Liepājas autobusu parkam ir iespēja tikt pie ārvalstu tehniskās palīdzības (no Zviedrijas).

Nolemts, ka jālikvidē valsts akciju sabiedrība “Liepājas gaļas kombināts”, šo darbu uzticot veikt Privatizācijas aģentūrai. Lai gan uzņēmumu vajadzētu privatizēt, taču pašlaik to izdarīt vairs nav iespējams, jo tā ražošanas apjomi nepārtraukti samazinās un palielinās parādi kreditoriem.

Komiteja atbalstījusi priekšlikumu par grozījumiem likumā “Par autoceļiem”. Tas paredz maksas iekasēšanu par to autoceļu izmantošanu, kuri būvēti par valsts un pašvaldību līdzekļiem. Plānots, ka pagaidām gan tas attieksies uz atsevišķiem transporta līdzekļiem, piemēram, kravas automobiļiem un to sastāviem, kuru pilna masa ir 12 000 kg un vairāk.

MK akceptam komiteja nolēmusi nosūtīt izmaiņas 1995.gada valsts budžeta ieņēmumos, kas izstrādāti saskaņā ar Saeimas apstiprinātajiem grozījumiem 1995.gada valsts budžetā. Tā, šā gada valsts ieņēmumi tiek plānoti 371 miljona 69 tūkstošu latu apmērā, tai skaitā no pievienotās vērtības nodokļa — 141,4 miljoni latu un uzņēmumu ienākuma nodokļa — 26,3 miljoni latu.

Akceptēts projekts grozījumiem VAS “Latvijas eksportkredīts” padomes sastāvā. Par padomes priekšsēdētāju ierosināts apstiprināt Ministru prezidenta padomnieku Uldi Osi līdzšinējā Andra Piebalga vietā, kurš tagad pilda Latvijas vēstnieka pienākumus Igaunijā.

Komiteja apstiprinājusi Valsts īpašuma privatizācijas fonda (VČPF) līdzekļu izlietojuma pārskatu 1995.gada pirmajā pusgadā. Šajā laikā fonda ieņēmumi bijuši 2,677 miljonu latu apmērā, bet izdevumi 4,772 miljoni latu. 1,8 miljoni latu no fonda pārskaitīti valsts budžetā, 547 000 latu saņēmuši Valsts investīciju programmā iekļautie projekti, 912 228 lati atvēlēti privātuzņēmējdarbības infrastruktūras izveidei, 306 000 latu ieskaitīti Latvijas Hipotēku un zemes bankas statūtkapitālā.

Komiteja MK izskatīšanai nolēmusi nosūtīt noteikumu projektu par 1992. — 1994.gada valsts un Jelgavas pilsētas pašvaldības savstarpējiem parādiem. Noteikumu projekts paredz dzēst Jelgavas pašvaldības uzņēmuma “Siltumtīkli” parādu a/s “Latvijas gāze”. Par tādu pašu summu “Latvijas gāzei” anulē parādu valsts budžetam, bet valsts nemaksā savu parādu p/u “Siltumtīkli” par valsts budžeta iestādēm.

Nolemts izveidot Pašvaldību kreditēšanas fondu, kurš nepieciešams, lai Latvija varētu saņemt Pasaules bankas municipālās attīstības kredītu 3,5 miljonu ASV dolāru apmērā. No šī fonda paredzēts kreditēt pašvaldību pārziņā esošo enerģētiku, transportu, vides aizsardzību, izglītību utt.

Komiteja pārstrādāšanai nodevusi likumprojektu “Par maksātnespēju”, kuram vajadzēs stāties pašreizējā likuma “Par maksātnespēju un bankrotu” vietā. Šādas komitejas rīcības iemesls — likumprojekta pašreizējā redakcija joprojām nav pilnīga.

Konceptuāli izskatīts un atbalstīts jautājums par naftas produktu (degvielas, mazuta utt.) licencēšanas ieviešanu. Speciālai darba grupai nedēļas laikā jāprecizē visi dokumenti, kas saistīti ar licencēšanas ieviešanu, un to atkārtoti izskatīs Ekonomikas un finansu komitejā.

Nekustamo īpašumu Rīgā, Dzirnavu ielā 117 un E.Birznieka–Upīša ielā 12, nolemts saglabāt valsts īpašumā un nodot Izglītības un zinātnes ministrijas valdījumā.

Ēkas Jūrmalā, Ogres ielā 4, nolemts nodot Jūrmalas pašvaldības īpašumā, lai tajās arī turpmāk varētu izvietot Valodu centru un Sociālās aprūpes centru. Ēku Tukumā, Dārza ielā 22, nolemts nodot Tukuma rajona pašvaldības īpašumā, bet ar noteikumu, ka tajā arī turpmāk paliks Tukuma skaitļošanas centrs un Tukuma rajona Valsts statistikas nodaļa. Savukārt namīpašumu Rīgā, Maskavas ielā 336, nolemts nodot Rīgas pilsētas pašvaldības īpašumā apmaiņai pret Rīgas pilsētas īpašumiem, kurus pārņem savā īpašumā valsts.

Komiteja nolēmusi, ka pašlaik jāatsakās no valsts daļas nekustamajā īpašumā Kaļķu ielā 24 un Jaunielā 24 pārdošanas. No pārdošanai paredzētajiem nekustamajiem īpašumiem svītrots arī nams Jēkaba ielā 3/5.

Pašvaldībām nolemts nodot aptuveni 50 īpašuma objektu, kuri līdz šim atradās privatizējamo uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību pārziņā.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!