• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija un Vjetnama: nopietnas kopīgas intereses. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.11.1995., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37617

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Velsas prinča vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

07.11.1995., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

DIPLOMĀTIJA

Latvija un Vjetnama: nopietnas kopīgas intereses

Vakar, 6.novembrī, Latvijā darba vizītē ieradās Vjetnamas Sociālistiskās Republikas premjerministra vietnieks Ngujen Haņs (Nguyen Khanh) ar delegāciju, kurā ir arī ārlietu ministra vietnieks Ngujen Djī Njens (Nguyen Dy Nien) , Vjetnamas Sociālistiskās Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Krievijas Federācijā Ho Suan Ngjems (Ho Huan Nghiem) un Valsts plāna komitejas priekšsēdētāja vietnieks Čan Din Kjens (Tran Dinh Khien) un citas oficiālas personas.

Vakar, drīz pēc ierašanās Latvijā, Vjetnamas delegācija tikās ar ārlietu ministru Valdi Birkavu un citiem Ārlietu ministrijas pārstāvjiem, pēc tam tika parakstīti Latvijas Republikas un Vjetnamas Sociālistiskās Republikas valdību līgumi par investīciju veicināšanu un aizsardzību un par tirdznieciski ekonomisko sadarbību (attēlā).

Vakar Vjetnamas delegācija tikās arī ar Latvijas satiksmes ministru Andri Gūtmani un apmeklēja firmu “Daiļrade”. Šodien, 7.novembrī, Vjetnamas delegācija tiekas ar Latvijas kultūras ministru Jāni Dripi, paredzētas arī tikšanās Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā un Ekonomikas ministrijā, tāpat Etnogrāfijas muzeja apmeklējums. Rīt, 8.novembrī, Vjetnamas delegācijai plānota tikšanās ar Latvijas Republikas Attīstības aģentūras direktoru M.Elertu, kā arī akciju sabiedrības “VEF–KT” un Rundāles pils apmeklējums. Rīt pievakarē Vjetnamas delegācija no Latvijas dosies uz Lietuvu.

Vjetnamas Sociālistiskās Republikas delegācijas vizītes laikā tiek pārrunāti abu mūsu valstu divpusējo attiecību jautājumi, īpašu uzmanību veltot ekonomiskajai sadarbībai, kā arī kontaktiem satiksmes un kultūras jomā. Sarunās apspriestas arī abu valstu sadarbības iespējas starptautiskajās organizācijās.

 

Par augsto viesi: Ngujen Haņs, Vjetnamas Sociālistiskās Republikas premjerministra vietnieks, dzimis 1928.gadā Hutauas provincē. Septiņpadsmit gadu vecumā viņš tika ievēlēts par Vjetbakas apgabala Nacionālās frontes “Vjetnmiņa” Jaunatnes komitejas sekretāru. Kopš 1954.gada Ngujen Haņs veica zinātniskās pētniecības darbu Vjetnamas Komunistiskās partijas aparātā. No 1982.gada Ngujen Haņs bija Vjetnamas Komunistiskās partijas Centrālās komitejas loceklis un vadīja Centrālās komitejas administrāciju. Kopš 1987. gada viņš ir Vjetnamas Sociālistiskās Republikas premjerministra vietnieks un Nacionālās sapulces deputāts... Ngujen Haņs ir precējies, viņam ir trīs dēli.

Jānis Ūdris,
“LV” ārpolitikas redaktors
Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!