• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Grūtā brīdī līdzi jūtot Izraēlas tautai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.11.1995., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37615

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kaimiņu viedokļus saskaņojot. Latvijas un Lietuvas prezidentu telefonsaruna

Vēl šajā numurā

07.11.1995., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Grūtā brīdī līdzi jūtot Izraēlas tautai

Viņa ekselencei Ezeram Veicmanam, Izraēlas Valsts prezidentam

Latvijas tautas vārdā un savā personīgajā vārdā izsaku visdziļāko līdzjūtību visai Izraēlas tautai un Jums personīgi sakarā ar Viņa ekselences Izraēlas valsts premjerministra Ichaka Rabina traģisko nāvi.

Šodien ir skumja un smaga diena ne tikai Izraēlas tautai. Šis nelietīgais akts nav saprotams nekādos apstākļos.

Viņa ekselences Ichaka Rabina — lielā miera cīnītāja un miera dialoga izcilā veidotāja Vidējos Austrumos — ieguldījumam ir paliekoša un nepārvērtējama nozīme.

Atļaujiet izteikt pārliecību, ka tiks darīts viss, lai šo terorisma aktu neizmantotu pret miera procesu kā tādu un pret iespēju veidot jaunu sapratnes un sadarbības realitāti Vidējos Austrumos.

Daloties Jūsu skumjās par lielo zaudējumu,—

Latvijas Valsts prezidents

1995. gada 5. novembrī Guntis Ulmanis

Izraēlas Kneseta spīkeram prof. Ševaham Veisam

Sakarā ar vakar notikušo terora aktu Telavivā, kura rezultātā traģiski gājis bojā Izraēlas premjerministrs Ichaks Rabins, Latvijas Republikas 5. Saeimas priekšsēdētājs nosūtījis telegrammu Izraēlas parlamenta — Kneseta — spīkeram profesoram Ševaham Veisam, kurā izteikta visdziļā kā līdzjūtība un apliecināta cieņa Ichakam Rabinam kā izcilam valstsvīram un miera procesa iniciatoram, kā arī izteikta cerība, ka šis traģiskais notikums nekļūs par šķērsli tālākajā Tuvo Austrumu miera procesā.

1995. gada 5. novembrī

Viņa ekselencei Šimonam Peresam, premjerministra vietas izpildītājam, ārlietu ministram

Šī ir briesmīga un smaga diena ne tikai Izraēlas tautai. Šausmīgais terora akts nav izprotams, nav piedodams, nav izpērkams.

Šajā visskumjākajā brīdī es Latvijas valdības vārdā Jūs lūdzu nodot mūsu visdziļāko līdzjūtību Izraēlas valsts valdībai un Viņa ekselences premjerministra Ichaka Rabina, lielā sarunu vedēja, lielā miera cīnītāja, ģimenei.

Atļaujiet man izteikt pārliecību, ka šis terora akts nedrīkst iedragāt miera procesu un jauno sadarbības realitāšu veidošanos Vidējos Austrumos.

Atļaujiet Jums apliecināt, ka Latvija vienmēr bijusi pret jebkādām terorisma izpausmēm, lai arī no kurienes tās nāktu.

Ar dziļu līdzjūtību,—

Valdis Birkavs,

ārlietu ministrs, premjerministra vietnieks

Rīgā 1995. gada 5. novembrī

(“Latvijas Vēstneša” tulkojums)

Latvijas Ārlietu ministrijas paziņojums

sakarā ar atentātu pret Izraēlas premjerministru

Šā gada 4. novembrī pulksten 23.10 Telavivā tika izdarīts atentāts pret Izraēlas premjerministru Ichaku Rabinu. No gūtajiem ievainojumiem I.Rabins slimnīcā mira. Atentāta izpildītājs — 27 gadus vecais ebreju tautības students— ir ticis aizturēts.

Latvijas Republikas Ārlietu ministrija ar dziļu sašutumu uzņēmumi ziņu par Izraēlas premjerministra Ichaka Rabina noslepkavošanu. I.Rabins ir devis nenovērtējamu ieguldījumu Tuvo Austrumu miera procesā, sadarbības veicināšanā visā reģionā, saskaņas un uzplaukuma nodrošināšanā Izraēlas valstī. Notikušais atentāts jāvērtē kā mēģinājums apstādināt panākto progresu miera procesa realizēšanā Tuvajos Austrumos un pavērst to atpakaļ konfrontācijas un nesaskaņas virzienā. Latvijas Ārlietu ministrija vienmēr ir nosodījusi un nosodīs jebkura veida terorisma izpausmes un pauž pārliecību, ka Izraēlas tauta nepadosies atsevišķu ekstrēmistu provokācijām ar nolūku destabilizēt situāciju valstī un reģionā un stingri iestāsies par Ichaka Rabina valdības realizētās miera un saskaņas politikas turpināšanu.

Ārlietu ministrija pauž visdziļāko līdzjūtību Izraēlas tautai, I.Rabina tuviniekiem par šī izcilā politiķa neaizvietojamo zaudējumu. Šajā sakarā Latvijas ārlietu ministrs Valdis Birkavs ir nosūtījis oficiālu līdzjūtības vēstuli Izraēlas premjerministra vietas izpildītājam un ārlietu ministram Šimonam Peresam.

1995. gada 5. novembrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!