• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta - Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās karalistes vēstnieks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.11.1995., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37596

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vienā valodā ar ASV vēstnieku

Vēl šajā numurā

03.11.1995., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Valsts prezidenta — Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās karalistes vēstnieks

Vakar, 2. novembrī, Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis pieņēma Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes vēstnieku Latvijā Ričardu Ralfu.

Prezidents tikās ar vēstnieku pēc viņa lūguma. Sarunas sākumā vēstnieks pateicās par iespēju tikt pieņemtam pie prezidenta tik saspringtā laikā, kāds ir Latvijā pēc 6. Saeimas vēlēšanām.

Britu vēstnieks apliecināja Lielbritānijas pozitīvo attieksmi pret Latvijas iesniegumu Eiropas Savienībā, kas izteikta arī Lielbritānijas vēstniecības oficiālā paziņojumā presei.

Lielbritānijas vēstnieks pauda interesi par situāciju Latvijā un jaunās valdības veidošanas gaitu. Prezidents to raksturoja kā aktīvu un pretrunīgu, uzsverot, ka pašlaik Latvijā saduras divi laikmeti — tas, kas aiz muguras un tas, kas vēl priekšā. “Šis laiks ir izšķirošs Latvijas nākotnei” — teica prezidents. Valstij ir nepieciešama līdzsvarota valdība, kas varētu reāli risināt sasāpējušās problēmas finansu, ekonomikas un sociālajā jomā. Guntis Ulmanis uzsvēra, ka tā ir arī prezidenta atbildība un, to pilnībā apzinoties, centīsies darīt visu, kas no viņa atkarīgs. Prezidents arī atzīmēja, ka eksperimentēšana ar valsti nav pieļaujama.

Sarunas gaitā tika skarts jautājums arī par 6. Saeimas deputātu sastāvu tādā kontekstā, ka 60 procenti no deputātiem ir ievēlēti pirmo reizi un darba specifikas apgūšanai būs nepieciešams zināms laiks. Britu vēstnieks apliecināja savas valsts gatavību palīdzēt, organizējot jauno parlamentāriešu apmācību gan Latvija, gan Lielbritānijā.

Prezidents Guntis Ulmanis vērsa vēstnieka uzmanību uz ārvalstu investīciju ieplūšanas Latvijā nozīmīgumu, uz ko vēstnieks Ričards Ralfs atbildēja, ka prezidents var paļauties uz britu kompānijām, kas izrāda pieaugošu interesi par Latviju. Vēstnieks informēja, ka nākamā gada sākumā Skotijā un Anglijā tiek rīkotas konferences par biznesa attīstības iespējām Latvijā, kur tiks uzaicināti Latvijas puses pārstāvji un augstas amatpersonas.

Sarunas nobeigumā prezidents Guntis Ulmanis vēlreiz apliecināja, ka Latvijā ar gandarījumu uzņemta ziņa par Viņa Karaliskās Augstības Velsas prinča vizīti Latvijā, un izteica pārliecību, ka šis nozīmīgais notikums veicinās mūsu valstu savstarpējās izpratnes un tuvināšanās procesu.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!