• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Dānijas un Latvijas sadarbību izglītības jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.11.1995., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37583

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc sanāksmes Luksemburgā

Vēl šajā numurā

02.11.1995., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRIJU ZIŅAS

Par Dānijas un Latvijas sadarbību izglītības jomā

Šodien izglītības un zinātnes ministrs Jānis Gaigals un Dānijas Karalistes vēstnieks Mihails Mecs Merks (Michael Metz Morch) parakstīja vienošanos starp Latvijas Izglītības un zinātnes ministriju un Dānijas Izglītības ministriju par sadarbību izglītības un zinātnes jomā. Tā nosaka, ka starp abām valstīm notiks vecāko kursu studentu un zinātnieku apmaiņa, piešķirot katram stipendiju divu līdz deviņu mēnešu ilgām mācībām.

Šāda veida vienošanās starp abu valstu valdībām tika slēgta katru gadu kopš 1991.gada. Šoreiz šis līgums būs spēkā trīs mācību gadus. Pagājušajā gadā, pateicoties šādam līgumam, vienpadsmit Latvijas skolotāji stažējās Dānijā. Līdz šim apmaiņas programma nebija tik efektīva, jo Latvijas puse nespēja to nodrošināt finansiāli, taču 1996.gada budžeta projektā Izglītības un zinātnes ministrija pieprasījusi piešķirt līdzekļus šīs programmas realizācijai. Jau tagad līdz 1996.gada 1.februārim Izglītības un zinātnes ministrijā var pieteikties pretendenti šai apmaiņas programmai.

Izglītības un zinātnes ministrs Jānis Gaigals un Dānijas Karalistes vēstnieks parakstīja arī starpvaldību nolīgumu par tehniskā un administratīvā sektora programmas ieviešanu no 1995. līdz 1997.gadam, kas paredzēta skolotāju un skolu vadītāju tālākai izglītošanai. Dānijas finansiālais ieguldījums šajā programmā ir 3 miljoni Dānijas kronu (apmēram Ls 300 000).

Izglītības un zinātnes ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!