• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Informācija par Saeimas Prezidija 30.oktobra sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.11.1995., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37578

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija un Zviedrija. Divu valstu aizsardzības akcenti

Vēl šajā numurā

02.11.1995., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informācija

Par Saeimas Prezidija 30.oktobra sēdi

1. Sēdē izskatīja trīs saņemtos likumprojektus, par kuriem Prezidijs, pievienojot savu atzinumu par to tālākvirzīšanu, ziņos Saeimas sēdē.

2. Pamatojoties uz Saeimas Kārtības ruļļa 15.pantu, Saeimas Prezidijs nolēma atzīt Saeimas sēžu kavējumus par neattaisnotiem un uzlikt sodu 20 procentu apmērā no mēneša pamatalgas par katru sēdi šādiem deputātiem: 1) par 5.oktobra sēdi — J.Jurkānam, O.Kostandam, J.Kušnerei, A.Saulītim; 2) par 5. un 12.oktobra sēdi — I.Bukovskim, J.Jurkānam, Ē.Kažam, O.Kostandam, J.Kušnerei, A.Saulītim; 3) par 12.oktobra sēdi — I.Bukovskim, J.Jurkānam, Ē.Kažam, O.Kostandam, J.Kušnerei, A.Saulītim; 4) par 19.oktobra sēdi – J.Jurkānam, Ē.Kažam, O.Kostandam, V.Krištopanam, J.Kušnerei, A.Saulītim, J.Urbanovičam; 6) par 26.oktobra sēdi — I.Bukovskim, A.Grotam, J.Jurkānam, Ē.Kažam, O.Kostandam, V.Krištopanam, J.Kušnerei, A.Saulītim.

Prezidijs izskatīja deputātu iesniegumus un attaisnoja kavējumus: M.Andersonam (Saeimas 19. un 26.oktobra sēdēs); I.Dāliņam (Saeimas 26.oktobra sēdes daļā); M.Graudiņam (Saeimas 26.oktobra sēdē); M.Grīnblatam (Saeimas 5.oktobra sēdes daļā); A.Kiršteinam (Saeimas 19.oktobra sēdes daļā); E.Kidem (Saeimas 5. un 12.oktobra sēdes daļās); A.Krastiņam (Saeimas 5.oktobra sēdes daļā); K.Lībanei (Saeimas 26.oktobra sēdē); A.Pētersonam (Saeimas 19.oktobra sēdes daļā); A.Seikstam (Saeimas 26.oktobra sēdes daļās); J.Straumem (Saeimas 26.oktobra sēdē).

3. Tika pieņemts zināšanai deputāta A.Seiksta iesniegums par mandāta nolikšanu ar šā gada 28.oktobri sakarā ar viņa ievēlēšanu Nacionālajā radio un televīzijas padomē.

Pamatojoties uz Latvijas Republikas Centrālās vēlēšanu komisijas informāciju, Prezidijs nolēma iekļaut Saeimas sēdes darba kārtībā jautājumu par vēlēšanu saraksta “Savienība “Latvijas ceļš”” nākamā deputāta kandidāta Roberta Hartviga mandāta apstiprināšanu.

4. Saeimas Prezidijs apstiprināja izsludināšanai Saeimas 1995.gada 2.novembra sēdes darba kārtību.

5. Saeimas Prezidijs nolēma sasaukt 5.Saeimas noslēguma sēdi šā gada 6.novembrī pulksten 15.00 un izsludināt šādu sēdes darba kārtību:

1) Valsts prezidenta G.Ulmaņa uzruna;

2) Saeimas priekšsēdētāja A.Gorbunova uzruna.

6. Pieņēma zināšanai deputātu A.Berķa un V.Puriņas iesniegumus par mandātu nolikšanu sakarā ar viņu ievēlēšanu Nacionālajā radio un televīzijas padomē.

Prezidijs neiekļāva minētos jautājumus Saeimas sēdes darba kārtībā, jo nebija saņemti attiecīgo sarakstu nākamo deputātu kandidātu Jura Čevera un Māras Strautmanes iesniegumi par to, ka viņi piekrīt pildīt deputāta pienākumus.

7. Pieņēma zināšanai deputāta A.Glāzīša iesniegumu, kurā viņš lūdz Prezidija piekrišanu tam, ka šā gada 2.novembrī Saeimas ēkā Jēkaba ielā 11 a/s “Rīgas slimokase” aģents piedāvās deputātiem un Saeimas darbiniekiem brīvprātīgās veselības apdrošināšanas programmu.

Prezidijs uzdeva Saeimas Kancelejai tehniski nokārtot minēto jautājumu.

8. Piešķīra komandējumus:

1) Baltijas asamblejas Latvijas Republikas delegācijas starptautiskajai sekretārei A.Karnupai laikā no 12.novembra līdz 16.novembrim uz Ziemeļu padomes 47. sesiju Kaupio (Somijā);

2) Baltijas asamblejas Latvijas Republikas delegācijas starptautiskajām sekretārēm A.Karnupai un A.Jankevicai, apvienotās žūrijas komitejas locekļiem A.Maskatam, K.Skujeniekam un E.Siliņam 3. un 4.novembrī uz Baltijas asamblejas balvas apvienotās žūrijas komitejas sēdi Tallinā (Igaunija).

Saeimas sekretāra biedre I.Folkmane

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!