• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdības 24.oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.10.1995., Nr. 164/165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37470

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valdības gads. Valdības darbs

Vēl šajā numurā

25.10.1995., Nr. 164/165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRU KABINETA ZIŅAS

Valdības 24.oktobra sēdē

Vakar, 24.oktobrī, kārtējā valdības sēdē tika apstiprināti noteikumi par Latvijas pilsoņu pasēm. Saskaņā ar tiem visiem bērniem — LR pilsoņiem, kas patstāvīgi, kopā ar vecākiem vai aizbildņiem izbrauc uz ārzemēm, ir jāsaņem pase. Noteikt arī, ka 16 gadu vecumu sasniegušajiem LR pilsoņiem dokumenti un fotokartītes pases noformēšanai jāiesniedz 1 mēneša laikā. Noformējot pasi sakarā ar 16 gadu vecuma sasniegšanu, tautību ierakstīs atbilstoši tēva vai mātes tautībai atkarībā no pases saņēmēja nacionālās apziņas. Personai, kura ir dzimusi Latvijā un kurai viens no vecākiem ir latvietis, bet otrs — cittautietis, izvēloties tautību “latvietis”, jāapliecina valsts valodas prasme likumā noteiktajā kārtībā.

MK apstiprināja grozījumus Nolikumā par iekšlietu iestāžu ierindas un komandējošā sastāva darbinieku pensijām. Tie paredz izmaksāt pensijas personām, kuras dienējušas pirmskara Latvijas Republikas policijā, ja šo dienestu pārtrauca Latvijas inkorporācija PSRS. Pensijas tiks izmaksātas neatkarīgi no dienesta ilguma un vecuma dienesta izbeigšanas brīdī iekšlietu iestāžu ierindas un komandējošā sastāva darbiniekiem izmaksājamo pensiju vidējā apmērā.

Sēdē apstiprināti noteikumi par bīstamo iekārtu reģistrāciju. Noteikts, ka bīstamās iekārtas pirms to ekspluatācijas uzsākšanas jāreģistrē Valsts darba inspekcijā. Gadījumā, ja mainās bīstamās iekārtas īpašnieks, tā jāpārreģistrē 10 dienu laikā.

Ministri apstiprināja Ceļu satiksmes drošības padomes nolikumu. Padome darbosies kā padomdevēja institūcija, un tās pamatuzdevums būs nodrošināt vienotas valsts politikas realizāciju un koordināciju ceļu satiksmes drošības jomā. Apstiprināti arī noteikumi par kārtību, kādā izgatavotāju oficiālie pārstāvji (dīleri) saņem atļauju ar mehānisko transportlīdzekļu ievešanu saistīto nodokļu samaksai pēc to realizācijas.

Valdība akceptēja parakstīšanai Latvijas un Francijas konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!