• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jaunās frakcijas sāk vienoties. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.1995., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37398

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas ārējo tirdzniecību janvārī - augustā

Vēl šajā numurā

21.10.1995., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jaunās frakcijas sāk vienoties

Pirms oficiālo vēlēšanu rezultātu paziņošanas vakarrīt notika nākamās — sestās — Saeimas Pagaidu frakciju padomes sēde, kas bija veltīta dažādiem organizatoriskiem jautājumiem.

Frakciju pārstāvjiem tika izdalīta virkne iepriekš sagatavotu projektu, kas vēl gan apspriežami katrā frakcijā atsevišķi. Tie attiecas uz 6.Saeimas pirmās plenārsēdes darba kārtību un darba gaitu (skat. 3. lpp.) , visu deviņu frakciju pastāvīgo izvietojumu plenārsēžu zālē ir trīs varianti, frakciju deputātu proporcionālo sadalījumu 15 (vai 16) pastāvīgajās komisijās, telpu sadali jaunajām 6.Saeimas deputātu frakcijām. Tika izvirzīti arī priekšlikumi par kārtību, kādā būtu ievēlami balsu skaitītāji un Mandātu komisija. Galīgie lēmumi par visiem šiem jautājumiem tiks pieņemti nākampiektdien, 27.oktobrī, kad, noskaidrojuši savu frakciju locekļu viedokļus, vēlreiz uz sēdi sanāks Pagaidu frakciju padomes dalībnieki.

Pagaidām pilnīgi skaidrs ir tikai tas, ka 6.Saeimas pirmā plenārsēde 7.novembrī sāksies pulksten 10 no rīta. Acīmredzot tās laikā būs televīzijas tiešraide no Saeimas nama, taču vēl nav zināms, vai Latvijas iedzīvotāji varēs noskatīties visu sēdes gaitu, ieskaitot arī mazāk nozīmīgās procedūras norises.

Bet trešdien, 25.oktobrī, tie deputāti, kas Saeimā ievēlēti pirmo reizi, iepazīsies ar elektroniskās balsošanas sistēmas darbību. Visi nākamās Saeimas deputāti tiek aicināti arī savlaicīgi un noteiktā kārtībā nofotogrāfēties, lai varētu izgatavot deputātu pagaidu apliecības.

Lietišķa gatavošanās jaunā parlamenta darbam ir sākusies.

Mintauts Ducmanis,
“LV” Saeimas-valdības lietu
redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!