• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas izstādē "Gastro '95" pasaule rāda, ko ēd, dzer, kā ražo pārtiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.1995., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37395

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētāja paziņojums

Vēl šajā numurā

21.10.1995., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīgas izstādē "Gastro '95" pasaule rāda, ko ēd, dzer, kā ražo pārtiku

Cilvēki un eksponāti ekspozīciju stendos izstāžu zālē "Latvija": augšējā rindā — SIA "International Trading Partner" realizācijas direktors Vilis Draviks piedāvā zviedru kafiju "Löfbergs Lila”; vīna pudeles atvēršana ar zobenu — sens spāņu paradums, apakšējā rindā — Latvijas un Šveices kopuzņēmuma "Kompexim – Nākotne" produkcija; oficiālais Latvijas cukura izplatītājs — firma LEX-U.

Foto: Arnis Blumbergs

Pēdējā laikā tiekam lutināti ar daudzveidīgām izstādēm, kas veltītas lauksaimnieciskajai ražošanai un pārtikas rūpniecībai. Šonedēļ izstāžu zālē “Latvija” sabiedrība “Creatio” organizējusi starptautisku pārtikas izstrādājumu un tehnoloģiju izstādi “Gastro ’95", kurā piedalās apmēram 41 ārvalstu un Latvijas uzņēmējs, kas pārstāv pārtikas un dzērienu, trauku, iesaiņojuma un galda piederumu ražotājus, arī dažādus vairumtirgotājus.

Latviju pārstāv plaši pazīstamas firmas un uzņēmumi, piemēram SIA “Liedags”, “Veta”, Rīgas piena kombināts un “Zemgales piens” un citi. Minētie uzņēmumi ir stabili, to produkcija pieprasīta, iecienīta. Piemēram, Rīgas piena kombināts ik dienas pārdod apmēram 55 t piena, 15 t kefīra, 4,5 t krējuma utt. Pircēji šai produkcijai ir visā Latvijā. Nesen uzsākta jogurta ražošana, tas pildīts tetrapakās.

SIA “Kompexim Nakotne” ir Latvijas un Šveices kopuzņēmums, kas dibināts 1990. gadā. Patlaban piedāvā 60 dažāda veida desas, kūpinājumus, cīsiņus, sardeles, dažādas gaļas delikateses. Uzņēmumā strādā 300 cilvēku, 40 strādājošie ir no Jelgavas rajona bijušā kolhoza “Nākotne”. Uzņēmuma jaudas — 1,5 tonnas gaļas izstrādājumu dienā, kas Latvijā tiek pārdoti 50 veikalos. Augsta darba kultūra nodrošina arī atbilstošu kvalitāti.

Igaunijas uzņēmums “BalSnack” iepazīstina apmeklētājus un piedāvā degustēt 14 dažāda veida čipsus, gatavotus no kartupeļiem un arī no kukurūzas. Uzņēmumā viena trešdaļa kapitāla pieder Zviedrijas pusei. Četru gadu laikā ražošanas apjoms jau sasniedzis pusotru miljonu dolāru. Galvenais noieta tirgus — Baltijas valstis un Krievija. Tirdzniecībā ar Latviju gan ļoti traucējot augstās muitas likmes.

Lietuvas un Somijas kopuzņēmums “Ingman Vega” piedāvā 12 veidu saldējumus, arī viena litra iepakojumā. Trijos gados, kopš uzņēmums darbojas, ievērojami palielinājusies tā ražošana, attīstīta tirdzniecība ar Krieviju un Latviju.

Izstādes organizētāji gādājuši par daudzveidīgu pasākumu klāstu — tie ir semināri, demonstrējumi, kuros ražotāji iepazīstina ar savu produkciju.

Ingrīda Rumbēna,
“LV” nozares redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!