• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izstāde Rīgā būs ieskats Izraēlas pagātnē, tagadnē un nākotnē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.10.1995., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37274

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latviešu politiskās domas nesējs cauri gadu desmitiem

Vēl šajā numurā

12.10.1995., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izstāde Rīgā būs ieskats Izraēlas pagātnē, tagadnē un nākotnē

Šodien, 12.oktobrī, Rīgā, Latvijas Dabas muzejā, atklāj Izraēlas fotoizstādi “Ainavu atbalsis”, kas tapusi, muzejam sadarbojoties ar Izraēlas vēstniecību Latvijā. 35 lielformāta fotogrāfiju autore ir Izraēlas fotomāksliniece Šaja Ginote. Viņa dzimusi 1958.gadā Jeruzalemē un pēc bioloģijas studijām Ebreju universitātē strādājusi Izraēlas dabas rezervātu pārvaldē par fotogrāfi. Tagad Šaja Ginote ir neatkarīgā fotogrāfe, viņa ir arī vairāku fotoalbumu autore. Rīgā eksponētajos darbos skatāma Izraēlas unikālā daba tās krāšņajā daudzveidībā — gan sniegotās kalnu virsotnes Izraēlas ziemeļos, gan mūžam zaļā Galilejas jūras piekraste un neatkārtojamās Nāves jūras ainavas, gan unikāli alu veidojumi klinšainajā Vidusjūras piekrastē. Fotoizstādē bagātīgi pārstāvēta arī Izraēlas floras un faunas daudzveidība, tāpat skatāms leģendārais Man Saba klosteris Jūdejas tuksnesī.

Vakar, izstādes atklāšanas priekšvakarā, izstādi apmeklēja Izraēlas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Latvijā Tova Hercla. Iepazinusies ar ekspozīcijas iekārtojumu, viņa sirsnīgā sarunā ar Latvijas dabas muzeja direktoru Vili Krūmiņu izteica gandarījumu par ekspozīcijas izvietojumu. Vēstniece arī labprāt atsaucās “Latvijas Vēstneša” lūgumam dot savu vērtējumu izstādei.

“Domāju, mēs nevaram ikvienu izstādi vērtēt lielās politikas kontekstā,” teica vēstniece Tova Hercla. “Neraugoties uz to, šī izstāde Rīgā man sagādājusi patiesu gandarījumu. Rīgā, kā zināms, ir liela kultūras dzīves aktivitāte. Šajā kontekstā jo svarīgāka ir Izraēlas fotoizstāde, kurā skatāmas arī daudzas Bībelē minētās vietas. Mums jau ir bijušas izstādes ar svarīgiem vēsturiskiem akcentiem — par Izraēlas valsts vēsturi, par Bībeli. Šī izstāde no iepriekšējām būtiski atšķiras. Tā gluži vienkārši rāda Izraēlu, kāda tā ir. Izstāde ir brīva no jebkādas ideoloģiskas koncepcijas. Taču esmu pārliecināta, ka tā būs interesanta apmeklētājiem. Jāņem vērā, ka Izraēlas teritorija ir tikai 20 tūkstoši kvadrātkilometru. Bet pavērojiet, cik dažādas ir mūsu zemes ainavas, Izraēla taču atrodas krustcelēs starp Eiropu, Āziju un Āfriku. Tā nav pirmā Izraēlas izstāde Latvijā, un tā kalpo kā savdabīgs elements kopējā priekšstata padziļināšanai par mūsu valsti.”

Tā šodien atklājamo izstādi vērtē Izraēlas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Latvijas Republikā Tova Hercla, piebilstot, ka vēstniecībai bijusi teicama sadarbība ar Latvijas Dabas muzeja vadību.

Jānis Ūdris,
“LV” ārpolitikas redaktors

WPE19.JPG (17282 BYTES)
Izraēlas vēstniece Tova Hercla un Dabas muzeja direktors Vilis Krūmiņš

WPE1A.JPG (15250 BYTES)
"Tei Dan" dabas rezervāts

WPE1B.JPG (11670 BYTES)
Nāves jūras krasts. Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"; no izstādes eksponātiem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!