• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdības 10. oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.10.1995., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37260

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izraēlas valsts vizītkarte Latvijā

Vēl šajā numurā

11.10.1995., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRU KABINETA ZIŅAS

Valdības 10. oktobra sēdē

Vakar, 10. oktobrī, kārtējā MK sēdē apstiprināti jauni elektronerģijas tarifi. Ar 1. novembri iedzīvotājiem par vienu patērētās elektroenerģijas kilovatstundu būs jāmaksā apmēram 2,5 santīmi. LR budžeta iestādēm un elektrotransportam viena kilovatstunda pagaidām izmaksās aptuveni 1 santīmu. Minētajās summās ir ierēķināts arī 18 procentu pievienotās vērtības nodoklis. Savukārt ar 1. janvāri viena kilovatstunda gan iedzīvotājiem, gan citiem elektroenerģijas patērētājiem maksās 2,8 santīmus.

MK apstiprināja Eiropas integrācijas padomes nolikumu. Šīs institūcijas uzdevums būs koordinēt valsts vienotas politikas un stratēģijas izstrādi un realizāciju Latvijas integrācijai Eiropas Savienībā, koordinēt un sekot Eiropas līguma prasību izpildei ministrijās un citās valsts institūcijās, kā arī sekmēt plānveidīgu un saskaņotu Latvijas nacionālās likumdošanas harmonizāciju ar Eiropas Savienības tiesību aktiem. Padomes darbu vadīs Ministru prezidents.

Vēl sēdē tika pieņemti noteikumi par personu uzturēšanās apmaksu sociālās aprūpes iestādēs. Tie paredz, ka personām, kas pāriet uz dzīvi sociālās aprūpes iestādēs, jāslēdz līgums ar attiecīgo pašvaldību un jādeklarē savs īpašums. Sociālās aprūpes iestādēs dzīvojošām personām izmaksājama pensijas un uzturēšanās izdevumu starpība, bet ne mazāk par 15 procentiem no pensijas.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!