• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministrijas 1995. gada 27. septembra pavēle Nr. 355 "Par Latvijas Republikas policijas atašeju statusa nolikumu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.1995., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37179

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iekšlietu ministrijas pavēle Nr.356

Par izmaiņām Nolikumā par detektīvdarbību un tās licencēšanu Latvijas Republikā

Vēl šajā numurā

06.10.1995., Nr. 154

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Iekšlietu ministrija

Veids: pavēle

Numurs: 355

Pieņemts: 27.09.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministriju dokumenti, ziņas

Iekšlietu ministrijas pavēle nr.355

1995.gada 27.septembrī

Par Latvijas Republikas policijas atašeju statusa nolikumu

1. Izziņot Latvijas Republikas ārlietu ministra 1995.gada 22. augustā un Latvijas Republikas iekšlietu ministra 1995.gada 28. augustā apstiprināto nolikumu “Par Latvijas Republikas policijas atašeju statusu” (pielikumā).

2. LR IeM štābam sagatavot štatu pavēli par IeM policijas atašeju institūcijas izveidošanu.

3. Ar pavēli iepazīstināt IeM vadību, departamentu, policijas nodaļu (pārvalžu) priekšniekus.

Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs
policijas pulkvedis A.Staris

Nolikums
par Latvijas Republikas
policijas atašeja statusu

Apstiprinu: Apstiprinu:
Latvijas Republikas Latvijas Republikas
Ārlietu ministrs Iekšlietu ministrs
V.Birkavs J. Ādamsons

1. Policijas atašejs ir Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas pilnvarota amatpersona, kurai ir piešķirts Latvijas Republikas diplomātiskais rangs, kurš darbojas saskaņā ar Latvijas Republikas likumu “Par diplomātisko un konsulāro dienestu” un šo Nolikumu un kurš risina ar valsts policiju saistītos jautājumus akreditācijas valstī.

2. Policijas atašeju amatā nozīmē un atbrīvo Latvijas Republikas iekšlietu ministrs ar pavēli, saskaņojot to ar Latvijas Republikas Ārlietu ministriju.

Nozīmētajai personai jābūt trīs gadu praktiskā darba pieredzei vadošā amatā policijas struktūrvienībā un jāpārvalda akreditācijas valsts valoda vai kāda cita svešvaloda, kura ir sazināšanās līdzeklis akreditācijas valstī.

Policijas atašeja darbību akreditācijas valstī koordinē Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas Starptautisko attiecību nodaļa.

3. Pēc nozīmēšanas amatā Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas Atestācijas komisija izskata jautājumu par atašeja diplomātiskā ranga piešķiršanu nozīmētajai personai saskaņā ar Latvijas Republikas iekšlietu ministra iesniegumu Latvijas Republikas ārlietu ministram.

Ja Iekšlietu ministrijas nozīmētajai personai atašeja diplomātiskais rangs netiek piešķirts, Latvijas Republikas iekšlietu ministrs policijas atašeja amatā nozīmē citu personu un griežas ar iesniegumu pie Latvijas Republikas ārlietu ministra par diplomātiskā ranga piešķiršanu no jauna nozīmētajai personai.

4. Pēc atašeja diplomātiskā ranga piešķiršanas nozīmētajai personai Latvijas Republikas Ārlietu ministrija griežas pie noteiktās valsts ar lūgumu piekrist policijas atašeja akreditācijai tās Iekšlietu ministrijā.

5. Veicot savus pienākumus, policijas atašejs ievēro Latvijas Republikas likumdošanu, Latvijas Republikas iekšlietu ministra un Latvijas Republikas ārlietu ministra pavēles un rīkojumus, kā arī attiecīgās Latvijas Republikas diplomātiskās un konsulārās pārstāvniecības ārvalstī vadītāja rīkojumus, kuri attiecas uz policijas atašeja pienākumu izpildi.

Veicot savus pienākumus, policijas atašejs ievēro akreditācijas valsts likumdošanu un tradīcijas.

6. Latvijas Republikas policijas atašejs:

6.1. Aizstāv Latvijas Republikas intereses, pārstāvot Latvijas Republiku akreditācijas valstī;

6.2. Veic padomnieka funkcijas policijas jautājumos Latvijas Republikas diplomātiskās vai konsulārās pārstāvniecībās ārvalstīs, sniedzot tām informāciju, kam ir būtiska nozīme starpvalstu attiecību attīstībā;

6.3. Rīko sarunas ar akreditācijas valsts Iekšlietu ministrijas un policijas institūciju vadību, veicinot draudzīgu attiecību un sadarbības veidošanos starp Latvijas Republikas un akreditācijas valsts iekšlietu ministrijām un policijas institūcijām;

6.4. Informē Latvijas Republikas Iekšlietu ministriju par likumpārkāpumiem un noziegumiem, kurus akreditācijas valstī izdarījušas Latvijā dzīvojošas personas, kā arī par akreditācijas valstī dzīvojošām personām, par kuru noziedzīgo darbību Latvijas Republikā ir kļuvis zināms pienākumu pildīšanas gaitā;

6.5. Apkopo informāciju par kriminogēno situāciju akreditācijas valstī;

6.6. Ievēro slepenības režīmu, risinot sarunas un strādājot ar konfidenciāliem dokumentiem.

7. Veicot savus pienākumus, policijas atašejam ir tiesības izmantot diplomātisko pastu, Ārlietu ministrijas sakaru sistēmas un Iekšlietu ministrijas šifrus.

8. Policijas atašeja darbību akreditācijas valstī finansiāli un materiāli tehniski nodrošina Latvijas Republikas Iekšlietu ministrija.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!