• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
1995. gada 21. septembra likums "Grozījumi likumā "Par meža apsaimniekošanu un izmantošanu"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.1995., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37142

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grozījumi likumā "Par miruša cilvēka ķermeņa aizsardzību un cilvēka audu un orgānu izmantošanu medicīnā"

Vēl šajā numurā

06.10.1995., Nr. 154

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: likums

Pieņemts: 21.09.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi likumā “Par meža apsaimniekošanu un izmantošanu”

Izdarīt likumā “Par meža apsaimniekošanu un izmantošanu” (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1994, 9.nr.; 1995, 11.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt likumā lietotā termina “sanitārā cirte” skaidrojumu šādā redakcijā:

“Sanitārā cirte ir starpcirtes veids meža slimību, kaitēkļu, dzīvnieku un citādi bojāto, kā arī sauso, vēja gāzto un lauzto koku izvākšanai ar mērķi uzlabot meža sanitāro stāvokli.”

2. Izteikt 36.panta piekto daļu šādā redakcijā:

“Meža īpašnieki kokmateriālu sagatavošanu veic saskaņā ar meža apsaimniekošanas projektu. Septiņas dienas pirms darbu uzsākšanas viņi rakstveidā informē par to vietējo mežniecību, norādot, kādā laika posmā un kādā apjomā tos paredzēts veikt, un saņem ciršanas apliecinājumu. Ja meža apsaimniekošanas projekta nav, nepieciešams ikreizējs valsts mežziņa izsniegts ciršanas apliecinājums. Ciršanas apliecinājums nav vajadzīgs, ja veic jaunaudžu kopšanu, vēja gāzto vai lauzto malkas koku izstrādi, kā arī tad, ja malkas koksnes izstrāde nepārsniedz 10 kubikmetrus vai lietkoksnes izstrāde — trīs kubikmetrus gadā. Ciršanas apliecinājuma veidu, aizpildīšanas un uzglabāšanas kārtību nosaka Valsts meža dienests.”

3. 39.pantā:

izteikt pirmo daļu šādā redakcijā:

“Meža fonda zemēs un citās zemēs kokmateriālus sagatavo galvenajā cirtē, starpcirtē un citās cirtēs saskaņā ar šo likumu vai likumu “Par valsts meža izmantošanu”.”;

izteikt trešo daļu šādā redakcijā:

“Starpcirtē ieskaita kopšanas, sanitārajās un rekonstruktīvajās cirtēs izcērtamos kokus. Starpcirte (ieskaitot sanitāro cirti) ir aizliegta rezervātu mežu stingrā režīma zonā.”

4. Izteikt 42.panta ceturto daļu šādā redakcijā:

“Cirsmu fonda maiņu atļauj Valsts meža dienests, ja kārtējā gadā kailciršu kārtībā steidzami izcērtamas tādas audzes, kurās pēkšņi pasliktinājies sanitārais stāvoklis.”

5. Izteikt 68.panta pirmo daļu šādā redakcijā:

“Mežierīcība ir pasākumu sistēma, ko izveido meža inventarizācijai, tā apsaimniekošanas plānošanai un kontrolei ar mērķi nodrošināt visu mežam piemītošo funkciju nepārtrauktību.”

6. Izteikt 69.panta otro daļu šādā redakcijā:

“Šis projekts ir meža apsaimniekošanas un izmantošanas pasākumu pamats. Atkāpes no projekta pieļaujamas ar tās Valsts meža dienesta institūcijas atļauju, kas apstiprinājusi projektu.”

Likums Saeimā pieņemts 1995.gada 21.septembrī.

Valsts prezidents G.Ulmanis

Rīgā 1995.gada 6.oktobrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!