• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas un finansu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.10.1995., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37099

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Ministru prezidenta - studenti

Vēl šajā numurā

04.10.1995., Nr. 152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRU KABINETA ZIŅAS

Ekonomikas un finansu komitejā

Pimdien, 2.oktobrī, Ekonomikas un finansu komiteja, akceptējot izskatīšanai valdības sēdē vairākus Ministru kabineta rīkojuma projektus, galveno uzmanību veltīja nekustamo īpašumu jautājumiem. Valsts īpašumā nolemts saglabāt nekustamo īpašumu Rēzeknē, Dārza ielā 7a, un nodot to Tieslietu ministrijas valdījumā un Valsts arhīvu ģenerāldirekcijas lietojumā. Valsts īpašumā jāpaliek arī pašlaik Latvijas kuģniecības pārziņā esošajam mācību centram. Turpmāk tā saimnieks būs Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta pārvalde.

Komiteja akceptējusi arī MK noteikumu projektu par Valsts īpašuma reģistra informatīvo nodrošinājumu, kas paredz, ka visām valsts institūcijām jāsavāc un jāapkopo dati par to pārziņā esošajiem valsts īpašumiem un šīs ziņas jāiesniedz Valsts īpašuma fondam Valsts īpašuma reģistra izveidošanai.

Atbalstīts arī priekšlikums par grozījumiem MK rīkojumā par nacionālajām programmām ekonomiskās politikas realizācijai, nosakot, ka būs arī mazo un vidējo uzņēmumu attīstības nacionālā programma, kuras izstrādes vadība jāuzņemas ekonomikas ministram Jānim Zvanītājam.

MK akceptam nolemts iesniegt arī grozījumus Valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļu izlietošanas programmā 1995.gadam. Tā, Augstākajai tiesai telpu rekonstrukcijai un remontam no fonda paredzēti 237000 latu, Kurzemes apgabaltiesas ēkas remontam — 63000 latu.

Precizēta arī valsts labības ražošanas un patēriņa bilance 1995.—1996.gadam. Pašlaik prognozes liecina, ka kopējā graudu raža šoruden būs 675 000 tonnu un valsts rīcībā esošie labības resursi — 747 000 tonnu — pie patēriņa 1 057 000 tonnu. Līdz ar to nepieciešams iepirkt graudus aiz valsts robežām, tai skaitā, vismaz 180 000 tonnu kviešu. Tāpēc nolemts, ka vajadzīgo graudu apjomu valstī varēs ievest, nosakot ievedmuitu 0,5 procentu apmērā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!