• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimā - Portugāles vēstnieks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.09.1995., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36980

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums nr. 539

Par darba grupu Latvijas Republikas un Amerikas Savievienoto Valstu sarunām par ekonomiskās, tehniskās un cita veida palīdzības līgumu

Vēl šajā numurā

28.09.1995., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

WPE16.JPG (9664 BYTES) Saeimā — Portugāles vēstnieks

Vakar, 27. septembrī, akreditācijas vizītē pie Saeimas priekšsēdētāja biedra Andreja Krastiņa ieradās Portugāles ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Paulo de Kastiljo (Paulo Guilherme Pires de Lima de Castilho).

A.Krastiņš tikšanās sākumā raksturoja pašreizējo sitāciju pirms 6. Saeimas vēlēšanām, atzinīgi novērtēja abu valstu līdzšinējos kontaktus un pateicās par Portugāles līdzšinējo atbalstu Latvijai starptautiskajās organizācijās. Pārrunājot Latvijas vēlmi kļūt par Eiropas Savienības dalībvalsti, Portugāles vēstnieks dalījās savas valsts pieredzē ceļā uz ES (Portugāle kļuva par šīs kopienas locekli pēc sarežģītām un garām pārrunām 1986. gadā) un apliecināja gatavību Latvijas atbalstam. P.Kastiljo izteica izpratni arī par Latvijas centieniem drošības apsvērumu dēļ tuvoties NATO un iztirzāja Krievijas nostāju attiecībā uz NATO paplašināšanu.

P.Kastiljo izklāstīja problēmu loku, kas saistīts ar Portugāles bijušajām kolonijām, proti, Austrumu Timoru, ko okupējusi Indonēzija un kuru risinājumā cer gūt Latvijas sapratni.

Apspriežot parlamentāro sakaru tālāku pilnveidošanu, Portugāles vēstnieks informēja par izveidoto Portugāles un Latvijas parlamentāro atbalsta grupu. Savukārt A.Krastiņš teica, ka šādas grupas nodibināšana mūsu parlamentā varētu notikt, uzsākot 6. Saeimas darbu, un tad konkretizētos turpmākās sadarbības iespējas (šajā laikā vēlēšanas notiek arī Portugālē).

Anita Martinsone,
Saeimas ziņu dienests

Portugāles vēstnieks Paulo de Kastiljo vakar — arī pie Ministru prezidenta Māra Gaiļa (zemāk) Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!