• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemes izvērtes lietas - ar starptautisku prātu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.09.1995., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36962

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kāpēc es atteicos kandidēt uz 6. Saeimu?

Vēl šajā numurā

27.09.1995., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemes izvērtes lietas — ar starptautisku prātu

Trīs dienas — no 25. līdz 27.septembrim — Jūrmalā notiek starptautiskais seminārs “Par kadastra un nekustamā īpašuma reģistrācijas problēmām Viduseiropas un Austrumeiropas valstīs”. Saistošu ziņojumu šajos jautājumos atsūtījuši autoritatīvākie Eiropas kolēģi.

Bet uz vietas semināra dalībnieki noklausījās referātus par kadastra un nekustamā īpašuma likumdošanu un tā veidošanas problēmām zemes reformas gaitā, tāpat par nekustamā īpašuma reģistrācijas sistēmas izveides un attīstības tehniskajiem aspektiem, kā arī piedalījās šo tematu apspriešanā, apmainījās pieredzē, diskutēja, pieņēma rezolūcijas un sniedza rekomendācijas.

Ārvalstu viesi iepazinās ar Latvijas Valsts zemes dienesta Jūrmalas pilsētas nodaļas un Latvijas Zemes kadastra centra darbu. Lielu palīdzību šī centra izveidē un darbībā sniedz speciālisti no Vācijas un Zviedrijas. Kopprojekta ietvaros notikuši mācību semināri Zviedrijā, mūsu speciālisti piedalījušies arī VFR Mērnieku biedrības kongresā.

Arī šis seminārs palīdzēs izvērtēt jau paveikto un sekmēs turpmāko darbu. Šodien seminārs noslēdzas.

Ingrīda Rumbēna,
“LV” nozares redaktore

WPED.JPG (9770 BYTES) WPEE.JPG (7675 BYTES)

Abi galvenie semināra organizētāji no Latvijas puses: Latvijas Valsts zemes dienesta ģenerāldirektors Guntis Grūbe un Latvijas Zemes kadastra centra direktors Mintauts Eglītis

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!