• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents - LLU Meža fakultātes 75. gadskārtā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.09.1995., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36901

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Džemma Skulme: "Jautājumi, kas mani nodarbina"

Vēl šajā numurā

26.09.1995., Nr. 146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents — LLU Meža fakultātes 75. gadskārtā

Piektdien, 22.septembra pēc-pusdienā, Ministru prezidents Māris Gailis piedalījās Latvijas Lauk-saimniecības universitātes Meža fakultātes 75 gadu jubilejas pasākumā.

Uzrunājot gaviļniekus, viņš teica:

Cienījamie salidojuma dalībnieki! Rudens sāk zeltīt koku lapotnes, ir septembris, zied virši, un republikas mežinieku saimei ir atkalredzēšanās prieks un vienotības sajūta.

Šis ir LLU Meža fakultātes lielās jubilejas gads — bagāts dažādiem interesantiem pasākumiem, jo arī pati meža izglītības ideja, kas radās 1919.gadā, kļuva par realitāti tikai 1920.gada 11.oktobrī.

Arī man aprīlī bija tas gods piedalīties fakultātes jubilejas gada pasākumā — meža stādīšanā Jelgavas mācību un pētījumu mežniecībā, kur kopā ar studentiem un pasniedzējiem roku rokā strādāja universitātes rektors, rajona vadība un meža ministrs. Iestādītie kociņi nu zaļo par godu meža izglītības dibinātājiem Latvijā. Šie vīri jau pirms 75 gadiem apzinājās, ka laba izglītība, pasaules pieredze un zinātne pilnīgi pārvērš nozares saimniecību, kultūru un pārvaldi.

Ja mēs sakām, ka Latvijas galvenā bagātība ir tās cilvēki, zeme un mežs, tad ar to mēs saprotam arī savas valsts labklājību. Šobrīd strauji pieaug meža izstrādes apjomi un koksnes pārstrāde, bet neaizmirsīsim, ka mežs ir vajadzīgs mums katram. Mežs ir mūsu “zaļās plaušas”, mežs mūs baro un kalpo atpūtai.

Novēlu fakultātes 4000 absolventu saimei panākumus ikdienas darbā un būt īstiem savas zemes saimniekiem! Bet mācību spēkiem — rūpēties par izglītības prestižu, nemitīgi atjaunot tās saturu, apzināties, ka izglītība ir nacionāla bagātība.

Valdības preses dienests
Foto: Uldis Pāže

v

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!