• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apņēmība pret terorismu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.1995., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36853

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas sieviešu domas - Vispasaules konferencē Pekinā

Vēl šajā numurā

21.09.1995., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Apņēmība pret terorismu

Vakar, 20.septembrī, Iekšlietu ministrijā notika preses konference, kurā ar žurnālistiem tikās iekšlietu ministrs Jānis Ādamsons, Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Staris un viņa vietnieks Jānis Apelis.

J.Ādamsons pastāstīja, ka jau pirms diviem mēnešiem Iekšlietu ministrija informēja sabiedrību par šoruden — pirms vēlēšanām — gaidāmajām kriminālo elementu aktivitātēm ar nolūku saasināt kriminogēno situāciju valstī. Par to jau liecina notikumi šīs nedēļas sākumā. Pirmdien, 18.septembrī, pulksten 21.35 Rīgā, Purvciema policijas iecirknī, tika uzspridzināts policijas mikroautobuss. Vienlaikus presē izplatīti apvainojumi, ka IeM Drošības policija vācot kompromitējošus materiālus par deputātiem.

Kādi mērķi ir šādām aktivitātēm? Pierādīt, ka Iekšlietu ministrija maz strādā un tādēļ valstī nav stabila kriminogēnā situācija. “Man ir pārskats par noziedzības stāvokli valstī un IeM struktūru darbu šā gada astoņos mēnešos,” teica ministrs. “Tātad šajā laikā Latvijā ir reģistrēti 24542 noziegumi. Tas ir par 2426 noziegumiem mazāk, nekā Latvijā tika izdarīts analoģiskā laika periodā 1994.gadā. Kriminālpolicijas kompetencē esošo reģistrēto noziegumu skaits šā gada astoņos mēnešos — 20701 noziegums, kas ir par 3208 noziegumiem mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn.

Tomēr pēdējā laikā kriminālā pasaule ir aktivizējusies. Par to liecina arī 18.septembra notikums. Šajā sakarībā ir ierosināta krimināllieta, policijai ir vairākas versijas par notikušo sprādzienu, aizturētas četras aizdomās turētas personas. Ņemot vērā šīs kriminālo elementu aktivitātes, Iekšlietu ministrija tuvākajā laikā īstenos vairākus pasākumus. Viens no tiem: operācija “Drošība”, kas sadarbībā ar Zemessardzi, tiks realizēta visā valsts teritorijā no šā gada 25.septembra līdz 2.oktobrim. Šo pasākumu mērķis ir nodrošināt mieru un kārtību valstī vēlēšanu laikā.” Iekšlietu ministrija pati nepiedalās politisko spēku cīņā: tai ir savi uzdevumi, ko nosaka likums.

Preses konferencē IeM valsts sekretārs A.Staris noraidīja Alberta Kaula publiski izteiktos apgalvojumus, ka puse no IeM Mobilā policijas pulka personāla nav Latvijas pilsoņi. “IeM Mobilajā policijas pulkā Latvijas pilsoņu īpatsvars ir 96 procenti,” teica IeM valsts sekretārs.

J.Apelis savukārt noraidīja presē izplatītos apvainojumus par to, ka IeM Drošības policija vāc kompromitējošus materiālus par deputātiem. “Drošības policija nepiedalās politisko spēku cīņā. Viens no Drošības policijas darbības mērķiem ir demokrātiskas valsts iekārtas nosargāšana Latvijā,” teica IeM valsts sekretāra vietnieks.

Atbildot uz žurnālistu jautājumiem, iekšlietu ministrs teica, ka viens no bīstamākajiem noziegumu veidiem, kas nākotnē varētu apdraudēt Latviju, ir terorisms. “Kopā ar demokrātiju no Eiropas pie mums ir ienācis terorisms, un mums vēl jāmācās ar to cīnīties. Tiekoties ar daudzu valstu vēstniekiem un diplomātiem, viņi izteikuši savas raizes par to, ka Latvija varētu kļūt par tranzītvalsti visdažādāko teroristu grupu pārstāvjiem.”

Viesturs Avots,
“LV” tieslietu nozares redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!