• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas un finansu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.09.1995., Nr. 138 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36752

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finansu ministrijas paziņojumi

Par Latvijas valsts īstermiņa iekšējā aizņēmuma parādzīmju izlaišanu

Vēl šajā numurā

12.09.1995., Nr. 138

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRU KABINETA ZIŅAS

Ekonomikas un finansu komitejā

Ministru kabineta Ekonomikas un finansu komiteja izskatīšanai valdības sēdē akceptējusi projektu noteikumiem par fizisko personu noguldījumu akciju sabiedrības banka “Baltija” filiālēs kompensāciju. Plānots, ka vispirms kompensāciju izmaksu veiks bankas “Baltija” filiālēs Aizkrauklē, Ādažos, Balvos, Dobelē, Gulbenē, Ludzā, Salacgrīvā un Tukumā. Kompensāciju izmaksu veiks minēto pilsētu Latvijas Krājbankas nodaļās. Vienam noguldītājam kompensēs no 5 līdz 500 latiem (atkarībā no noguldījuma pamatsummas apmēra šā gada 27.jūnijā). Pirmajā posmā (no šā gada 15.septembra līdz 1996.gada 15.martam) maksimālais kompensācijas apmērs būs 200 lati. Kompensāciju izmaksās hronoloģiskā secībā atbilstoši noguldītāja vecumam (sākot ar vecākiem cilvēkiem). Par kompensāciju izmaksu pārējās bankas “Baltija” filiālēs Ministru kabinets pieņems atsevišķu lēmumu.

Ministru kabineta akceptam komiteja nolēmusi nosūtīt grozījumus MK rīkojumā “Par valsts investīciju” projektiem, kurus 1995.gadā paredzēts finansēt no valdības garantētajiem kredītiem. Ar to vispirms paredzēts piešķirt Labklājības ministrijai limitu ārvalstu kredītu saņemšanā 1,27 miljonu latu apmērā, lai varētu iegādāties magnētiskās rezonanses tomogrāfu un subtrakcijas digitālo aniogrāfu par salīdzinoši zemu cenu.

Konceptuāli akceptēts (pirms izskatīšanas valdības sēdē jāapspriež koalīcijas padomē) noteikumu projekts par valsts akciju sabiedrības “Latvenergo” un valsts uzņēmuma “Latvijas kuģniecība” savstarpējām saistībām. Noteikumu projekts paredz atzīt valsts akciju sabiedrības “Latvenergo” parādu 37,35 miljonu ASV dolāru apmērā valsts uzņēmumam “Latvijas kuģniecība” par zaudētu (nesamaksājamu). Līdz ar to “Latvenergo” būtu ļauts par šādu summu norakstīt neatgūstamos debitoru parādus. Bet konkrēti kurus — jāizlemj speciālajai komisijai.

Izskatīšanai Ministru kabineta sēdē komiteja akceptējusi noteikumu projektu “Par valsts zemes nomu”. Tie noteiks kārtību, kādā ministrijām un citām valsts institūcijām jāslēdz līgumi ar fiziskām un juridiskām personām par ministriju un citu valsts institūciju valdījumā nodotās zemes iznomāšanu. Viena no prasībām — zemes nomas līgumu ļauts noslēgt tikai tad, kad iznomājamā zemes gabala īpašuma tiesības uz valsts vārda nostiprinātas zemesgrāmatā.

Komitejas atbalstu guvis arī priekšlikums par valsts kapitāla daļu pārdošanu 18 uzņēmējsabiedrībās, to skaitā SIA “Latvian Traffic Service”, a/s “Inkomerc—Holding”, a/s “Solo—Rīga”, a/s “Jelgavas cukura fabrika”, SIA “Danlat Inform”, a/s “Ventbunkers”, a/s “Kālija parks”, SIA “New Venta”.

Komiteja nolēmusi, ka valsts īpašumā jāsaglabā nekustamais īpašums Jūrmalā, Jūras ielā 41/45. Akceptēts arī priekšlikums par vairāku nekustamo īpašumu (dzīvojamo namu, komunālās saimniecības objektu), to skaitā valsts uzņēmuma “Ogres elevators” dzvojamo māju, Ventspils ostas rūpnīcas bioloģiskās attīrīšanas iekārtas, akciju sabiedrības “Ogre” ūdensvadu un dzīvojamo māju nodošanu pašvaldībām. Savukārt Jūrmalas pilsētas pašvaldības īpašumā nododama ēka Jūrmalā, Jomas ielā 42, lai, privatizējot šo objektu, varētu veikt Majoru pamatskolas celtniecības finansēšanu.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!