• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Gaida 1. starptautiskā lauksaimniecības un pārtikas rūpniecības izstāde "Baltic Agrofood '95. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.09.1995., Nr. 138 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36738

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Paldies palīdzīgiem cilvēkiem Prāgā

Vēl šajā numurā

12.09.1995., Nr. 138

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pirms notikuma

Gaida 1. starptautiskā lauksaimniecības un pārtikas rūpniecības izstāde "Baltic Agrofood ’95

Šodien, 12.septembrī, Rīgas Sporta manēžā darbu sāk pirmā starptautiskā lauksaimniecības un pārtikas rūpniecības izstāde Baltijas valstīs “Baltic Agrofood ’95". To organizējušas firmas “Fairtrade”, “Messe und Ausstellungs GmbH” sadarbībā ar Latvijas Republikas Zemkopības ministriju.

Izstādes dalībnieki ir ne tikai visu triju Baltijas valstu pārtikas ražošanas uzņēmumi, bet arī daudzas pazīstamas kompānijas no 11 valstīm, piemēram, “Tetra Pak”, “Kraft Jacobs Suchard”, “EMF” un citas, kuras demonstrē visu jaunāko pārtikas un pārstrādes tehnoloģijā. Savus stendus iekārtojušas Igaunijas (1. a t t ē l ā — uzņēmuma "Primulators" nodaļas vadītājs Sergejs Koļesņikovs) un Lietuvas lauksaimniecības ministrijas, Latvijas Zemkopības ministrija. Kā pastāstīja Lietuvas ekspozīcijas direktors Vincs Vigraitis, šī izstāde ir labs turpinājums pavasarī Lietuvā notikušajai izstādei “Agro Balt ’95".

Uz Rīgu atvesta 15 uzņēmumu produkcija — tie ir dzērieni, žāvējumi, piena produkti, konditorejas izstrādājumi un citi. Lietuvā strādā 11 lieli un ap 700 mazu gaļas pārstrādes uzņēmumu, no tiem 200 cehos gatavo desas un žāvējumus, lielu uzmanību veltot iesaiņojumam. Savu nišu Lietuvas tirgū atradusi arī slavenā sabiedrība “Kraft Jacobs Suchard” (2. a t t ē l ā), kas pircējiem piedāvā kafiju un konditorijas izstrādājumus.

Latvijas Zemkopības ministrijas stendā ir 16 uzņēmumu produkcija — augļu kompoti, marinējumi, dārzeņu salāti, ievārījumi un citi. Šie produkti ražoti Rīgas un Skrīveru pārtikas kombinātā, Smiltenes, Vaiņodes, Tukuma rūpniecības kombinātā, centrālajā savienībā “Turība”, sabiedrībās — “Spilve”, “Agro — Šķibe”, “Avene”, “Sabile ADK”, “Rēzeknes konservi”, “Lāčplēsis”, “Valgunde”, “Balttur — R”, “Iļģuciems”, “NEO”.

Atsevišķu stendu iekārtojusi akciju sabiedrība “Druva” (etnogrāfiskā gaisotnē — 3. a t t ē l ā) — Latvijas lielākais maizes cepšanas uzņēmums, kas dienā vidēji izcep 30 tonnu maizes, izgatavo 15 tonnu makaronu un 14 tonnu salmiņu.

Izstādē iespējams iepazīties arī ar pārtikas rūpniecības mašīnām un iekārtām, saiņojuma materiāliem, fasēšanas iekārtām, tīrīšanas un dezinfekcijas līdzekļiem, kā arī dzīvnieku barību.

Paredzēti arī semināri par garšvielu, skābināšanas vielu un enzīmu izmantošanu lopbarības ražošanā.

Izstāde būs atvērta līdz piektdienai, 15.septembrim.

Ingrīda Rumbēna,
“LV” nozares redaktore
Foto: Arnis Blumbergs

Skat arī “Spogulī” — 7.lpp.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!