• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nacionālās drošības padomes sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.09.1995., Nr. 138 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36727

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētāja paziņojums

Vēl šajā numurā

12.09.1995., Nr. 138

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nacionālās drošības padomes sēdē

Vakar, 11.septembrī, Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa vadībā notika Latvijas Republikas Nacionālās drošības padomes kārtējā sēde.

Ārlietu, iekšlietu un aizsardzības ministri ziņoja par drošības stāvokli valstī. Valsts drošības institūcijām tika uzdots par pienākumu nekavējoties pildīt likumus, kas saistīti ar drošības iestāžu pamatfunkciju pildīšanu un likumā noteikto prasību ievērošanu.

NDP izskatīja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) finansējuma gaitu 1995.gadā. Tika konstatēts, ka NBS tiek finansēti daudz zemāk par tāmē paredzēto un salīdzinājumā ar citām ministrijām. Neatvērto kredītu summa no gada sākuma ir Ls 1 692 192. Šī gada septembrī NBS saņēma 62,4 procentus no paredzētajiem finansu līdzekļiem. Patlaban situācija neatļauj NBS izdzīvošanu pat taupības režīmā un izslēdz tālāku attīstību un bruņojuma iegādi.

Novērtējot situāciju, NDP aicināja Ministru prezidentu sasaukt MK ārkārtas sēdi, kurā izskatīt NBS uzturēšanas plānu NBS attīstības plāna ietvaros. NDP uzskata, ka prioritātes kārtībā nekavējoties jāpiešķir līdzekļi programmas “Partnerattiecības mieram” ietvaros un BALTBAT tālākai izveidošanai.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!