• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1995. gada 5. septembra noteikumi Nr. 271 "Noteikumi par kārtību, kādā izgatavojamas un uzskaitāmas preču pavadzīmes-rēķina veidlapas". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.09.1995., Nr. 138 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36725

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Autopārvadājumu likums

Vēl šajā numurā

12.09.1995., Nr. 138

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 271

Pieņemts: 05.09.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi nr. 271

(prot.nr.49, 7.§) Rīgā 1995.gada 5.septembrī

Noteikumi par kārtību, kādā izgatavojamas un uzskaitāmas preču pavadzīmes–rēķina veidlapas

Izdoti saskaņā ar likuma “Par 1925.gada 1.aprīļa likuma
“Ministru kabineta iekārta” atjaunošanu” 14.panta 3.punktu

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā izgatavojamas un uzskaitāmas preču pavadzīmes—rēķina (tālāk tekstā — “pavadzīme—rēķins”) veidlapas.

Pavadzīmes—rēķina veidlapu lietošanas un noformēšanas kārtību nosaka Ministru kabinets.

2. Pavadzīmes—rēķina veidlapas, kas paredzētas preču un citu materiālo vērtību (tālāk tekstā — “preces”) izsniegšanai uzņēmumiem, uzņēmējsabiedrībām, iestādēm, organizācijām (tālāk tekstā — “uzņēmumi”) un fiziskajām personām, kā arī preču pārvietošanai, ir stingrās uzskaites veidlapas.

3. Pavadzīmes—rēķina veidlapas iespiež centralizēti tajās tipogrāfijās, kuras noteiktas Valsts ieņēmumu dienesta rīkota konkursa kārtībā.

4. Pavadzīmes—rēķina veidlapas izgatavo sērijās. Katrā sērijā ir 999999 veidlapu komplekti ar sešzīmju kārtas numerāciju no nr.000001 līdz nr.999999. Sērijas uz veidlapām apzīmē ar diviem latviešu alfabēta burtiem un romiešu cipariem (piemēram, AB—I). Viena numura veidlapu komplektu veido trīs eksemplāri.

5. Pavadzīmes—rēķina veidlapas izgatavo uz speciāla papīra ar ūdenszīmēm.

6. Pavadzīmes—rēķina veidlapas uzņēmumi iegādājas tajās Valsts ieņēmumu dienesta nodaļās, kurās tie reģistrēti kā nodokļu maksātāji. Attiecīgā Valsts ieņēmumu dienesta nodaļa pavadzīmes—rēķina veidlapas izsniedz, pamatojoties uz attiecīgā uzņēmuma izdotu pilnvaru. Personām, kuras saņem pavadzīmes—rēķina veidlapas, jāpārbauda to skaits, kārtas numerācija un sērija.

7. Katra Valsts ieņēmumu dienesta nodaļa uzskaita, cik un kādu numuru un sēriju pavadzīmes—rēķina veidlapas tiek izsniegtas katram uzņēmumam.

8. Izdevumi, kas saistīti ar pavadzīmes—rēķina veidlapu iegādi, attiecināmi uz uzņēmuma saimnieciskās darbības izmaksām.

9. Uzņēmumi, kuri attiecīgajā Valsts ieņēmumu dienesta nodaļā iegādājušies pavadzīmes—rēķina veidlapas, nodrošina to stingro uzskaiti un uzglabāšanu. Pavadzīmes—rēķina veidlapas drīkst izmantot tikai tas uzņēmums, kurš tās iegādājies Valsts ieņēmumu dienesta nodaļā. Neaizpildītu pavadzīmes—rēķina veidlapu nodošana citam uzņēmumam, kā arī minēto veidlapu pavairošana ir aizliegta.

10. Personu, kura veic pavadzīmes—rēķina veidlapu uzskaiti un uzglabāšanu, ieceļ ar uzņēmuma vadītāja (īpašnieka) rakstisku rīkojumu.

11. Pavadzīmes—rēķina veidlapas uzglabājamas ugunsdrošos skapjos vai seifos.

12. Katru mēnesi uzņēmumā izdarāma neizlietoto pavadzīmes—rēķina veidlapu inventarizācija. Inventarizācijas rezultāti noformējami akta veidā.

13. Uzņēmums atbilstīgi Valsts ieņēmumu dienesta noteiktajai pārskata formai iesniedz attiecīgajā Valsts ieņēmumu dienesta nodaļā pārskatu par saņemto pavadzīmes—rēķina veidlapu izlietošanu. Ja uzņēmums minēto pārskatu nav iesniedzis, attiecīgā Valsts ieņēmumu dienesta nodaļa jaunas pavadzīmes—rēķina veidlapas neizsniedz.

14. Par pavadzīmes—rēķina veidlapu uzskaites kārtības ievērošanu un to pareizas uzglabāšanas nodrošināšanu ir atbildīgs uzņēmuma vadītājs (īpašnieks), kā arī tā persona, kuru uzņēmuma vadītājs (īpašnieks) ar attiecīgu rīkojumu ir iecēlis par materiāli atbildīgo personu.

15. Par pavadzīmes—rēķina veidlapu uzskaites kārtības neievērošanu un to pareizas uzglabāšanas nenodrošināšanu vainīgās amatpersonas saucamas pie atbildības saskaņā ar likumiem.

16. Šo noteikumu ievērošanu kontrolē Valsts ieņēmumu dienests.

Ministru prezidents M.Gailis
Satiksmes ministrs, Ministru prezidenta biedrs A.Gūtmanis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!