• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par RAF automašīnām Latvijas medicīnas iestāžu vajadzībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.1995., Nr. 137 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36714

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Noslēgusies vizīte Baltkrievijā

Vēl šajā numurā

08.09.1995., Nr. 137

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vēstule “Latvijas Vēstnesim”

  Par RAF automašīnām Latvijas medicīnas iestāžu vajadzībām

 Ministru prezidentam M.Gaiļa kungam
Labklājības ministram A.Bērziņa kungam
Veselības valsts ministram P.Apiņa kungam

Nevienam nav noslēpums, ka ekonomiskā situācija Latvijā nav no labākajām. Latvijā ražotajām precēm nav pircēju pieprasījuma ne valstī, ne aiz tās robežām. To apstiprina labklājības ministra A.Bērziņa kunga paziņojums masu informācijas līdzekļos par 250 firmas “Landrover” automobiļu iepirkšanu medicīnisko iestāžu vajadzībām. Lēmumu iepirkt mašīnas nevis pašu valstī, kur ir sava automobiļu rūpnīca, kura cita starpā ražo arī ātrās medicīniskās palīdzības automobiļus, veselības valsts ministrs P.Apiņa kungs motivē ar to, ka “rafiņi” neesot spējīgi pārvarēt Latvijas lauku ceļus un esot vajadzīgs pilnas piedziņas automobilis.

Ministra kunga paskaidrojums izsauc izbrīnu, jo akciju sabiedrības RAF pašreizējais tehniskais līmenis (to ne vienreiz vien pierādījušas pagājušajā gadā notikušās vairākkārtējās prezentācijās) spēj apmierināt jebkuras pasūtītāju prasības.

No akciju sabiedrības RAF arodbiedrības un arodbiedrības “Latvijas metāls” viedokļa raugoties, valdībai vajadzētu just bažas par to 3 000 RAF strādājošo likteni, kuri, nesaņēmuši izdevīgo valsts pasūtījumu, var tuvākajā laikā palikt bez darba un iztikas līdzekļiem. Akciju sabiedrībā RAF tas radis darba vietu skaita samazināšanos, speciālistu zaudēšanu, Jelgavas pilsētā — jau bez tā lielā bezdarbnieku skaita pieaugumu.

Gribas atgādināt valsts ierēdņiem, ka akciju sabiedrība RAF regulāri maksā valsts budžetā nodokļus, kuru summa pagājušajā gadā bija Ls 312 590.

Akciju sabiedrības RAF arodbiedrības organizācija un arodbiedrība “Latvijas metāls”, ņemot vērā iepriekšminēto, izsaka cerību, ka Latvijas valdība rūpēsies pirmām kārtām par savas valsts iedzīvotāju interesēm, nevis nodrošinās ar darbu vācu vai amerikāņu strādniekus.

A/s RAF arodbiedrības priekšsēdētājs N.Zamjatins

Arodbiedrības “Latvijas metāls” priekšsēdētāja L. Gavrilova

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!