• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Slovēnijas topošo brīvās tirdzniecības līgumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.1995., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36658

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nekārtībām Olaines internēto nometnē

Vēl šajā numurā

07.09.1995., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrijas informācija

Par Latvijas un Slovēnijas topošo brīvās tirdzniecības līgumu

Vakar, 6.septembrī, notika Latvijas Republikas un Slovēnijas Republikas darba grupu tikšanās ar mērķi izstrādāt brīvās tirdzniecības līgumu starp Latvijas Republiku un Slovēnijas Republiku. Sarunās no Latvijas puses piedalījās pārstāvji no Ārlietu, Finansu, Zemkopības ministrijas, kā arī no Patentu valdes.

Sarunu gaitā puses vienojās:

— pēc līguma stāšanās spēkā tiks atcelti ievedmuitas tarifi rūpniecības precēm abās valstīs;

— tirdzniecībā ar lauksaimniecības precēm paliks spēka ievedmuitas tarifi lauksaimniecības precēm, kas ir īpaši sensitīvas abās valstīs.

Atsevišķi izveidotās darba grupās tika apspriests jautājums par preču izcelsmi un muitas sadarbību, kā arī tirdzniecību ar lauksaimniecības precēm.

1995.gada pirmajos mēnešos tirdzniecības apjoms starp Latvijas Republiku un Slovēnijas Republiku bija tikai 0,14 precenti no Latvijas Republikas ārējās tirdzniecības apgrozījuma. Līguma noslēgšana veicinās gan Latvijas preču eksportu uz Slovēniju, gan arī salīdzinoši lētu un kvalitatīvu Slovēnijas preču, kas netiek ražotas Latvijā, importu. Tas arī veicinās uzņēmēju kooperāciju, it īpaši rūpniecībā.

Notikušais sarunu raunds liecina par Eiropas Savienības asociēto valstu sadarbības attīstību, ņemot vērā abu valstu vēlmi integrēties Eiropas Savienībā.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!