• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta un Saeimas priekšsēdētāja - Venecuēlas vēstnieks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.1995., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36642

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgā — Novēģijas Karalistes stortinga prezidente

Vēl šajā numurā

07.09.1995., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Valsts prezidenta un Saeimas priekšsēdētāja — Venecuēlas vēstnieks

Salīdzinot ar citām Latīņamerikas valstīm, Venecuēla ir valsts, ar kuru Latvijai ir visintensīvākas attiecības. Lielo attālumu dēļ līdz šim nav izdevies tieši sadarboties abu valstu parlamentāriešiem, taču starptautiskajās institūcijās kontakti notiek, vakar, tiekoties ar Venecuēlas vēstnieku LR Karlosu Danielu Frontado Alarkonu (Carlos Daniel Frontado Alarcon) , atzina Saeimas priekšsēdētājs Anatolijs Gorbunovs.

Pirmo reizi Venecuēlas vēstnieks bija ieradies Latvijā pirms diviem gadiem un atzina, ka ir patīkami pārsteigts pat tām pārmaiņām, kas šajā laikā notikušas Latvijā. Mēs uzmanīgi sekojam Baltijas valstu attīstībai un esam gatavi attīstīt sadarbību gan ekonomikas, tirdzniecības, gan arī kultūras jomā starp mūsu valstīm, teica Venecuēlas vēstnieks. Venecuēlas un Latvijas attiecību attīstīšanā liela nozīme ir arī trimdas latviešiem, kas tur apmetušies uz dzīvi 20.gadsimta sākumā un pēc Otrā pasaules kara.

Tikšanās laikā Venecuēlas vēstnieks ar Saeimas priekšsēdētāju apsprieda Latvijas iekšpolitikas svarīgākos jautājumus. Proti, gaidāmās 6.Saeimas vēlēšanas, kā arī cilvēktiesību un pilsonības jautājumu risinājumu Latvijā. Tika apsvērta iespēja Venecuēlas parlamenta prezidentam apmeklēt Latviju, Lietuvu un Igauniju.

Saeimas ziņu dienests

Vakar, 6. septembrī, Venecuēlas vēstnieks ieradās atvadu vizītē arī pie Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa.

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!