• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uz Baltijas valstu prezidentu tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.1995., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36633

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidenta paziņojums

Vēl šajā numurā

07.09.1995., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uz Baltijas valstu prezidentu tikšanos

Šodien, 7. septembrī, Tallinā kārtējo reizi tiksies Baltijas valstu prezidenti Lennarts Meri, Aļģirds Brazausks un Guntis Ulmanis.

Paredzēts, ka vispirms prezidenti apmainīsies ar informāciju par svarīgākajiem notikumiem un norisēm savās valstīs kopš iepriekšējās tikšanās. Čpaša vērība apspriedē tiks veltīta Igaunijas, Latvijas un Lietuvas trīspusējās sadarbības padziļināšanai, īpaši ekonomikā. Pastiprināta uzmanība pievēršama tirdzniecības liberializācijai un labvēlīgu apstākļu veidošanai transporta tranzīta kustībai caur Baltijas valstīm. Steidzamu atrisinājumu prasa robežu jautājumi, jo Baltijas valstu savstarpējo robežu šķērsošanas kārtība patlaban ir viena no sarežģītākajām Eiropā. Ievērojot katras valsts intereses, jānormalizē lauksaimniecības produktu ievešanas un izvešanas kārtība. Tiks spriests par Baltijas valstu muitas ūniju.

Nozīmīga vieta sarunās ierādīta attiecībām ar Eiropas Savienību pēc Eiropas līgumu parakstīšanas un Baltijas valstu kopīgajām interesēm, integrējoties Eiropas Savienībā.

Prezidentu un delegāciju darbs Tallinā 7. septembrī saistīsies arī ar aizsardzības jautājumu risināšanas turpināšanu, īpaši sakarā ar NATO paplašināšanu. Tiks skartas arī Baltijas valstu attiecības ar Krieviju.

Citu jautājumu starpā izskatāmi arī Baltijas valstu kārtējie maksājumi ANO un prasība noteikt šos maksājumus atbilstoši visu triju valstu iespējām.

Pēc sarunām tiks parakstīts kopīgais komunikē un preses konferencē informēti žurnālisti. Vizītes noslēgumā iecerēts Lietuvas jaunās vēstniecības Tallinā apmeklējums.

Valsts prezidenta
preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!