• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdības 5.septembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.09.1995., Nr. 135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36625

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jauni Šveices un Brazīlijas augstākie pilnvarotie pārstāvji

Vēl šajā numurā

06.09.1995., Nr. 135

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRU KABINETA ZIŅAS

Valdības 5.septembra sēdē

Vakar kārtējā valdības sēdē pieņēma noteikumus “Par preču pavadzīmju lietošanas un noformēšanas kārtību” un “Par kārtību, kādā izgatavojamas un uzskaitāmas preču pavadzīmes — rēķina veidlapas”. Pēc to ieviešanas veidlapas kalpos kā preču pavaddokuments un arī kā nodokļa rēķins. Šādas veidlapas būs obligātas visiem iekšējiem pār-vadājumiem, atskaitot personīgās mantas un ražojumus, un radīs iespēju vajadzības gadījumā kontrolēt preces pārvietošanos no ražotāja vai muitas līdz patērētājam. Pavadzīmes varēs iegādāties tikai tajās VID nodaļās, kurās attiecīgais pārvadātājs būs reģistrēts kā nodokļu maksātājs. neaizpildītu veidlapu pavairošana vai nodošana citiem uzņēmumiem būs aizliegta.

Tika pieņemti MK noteikumi “Par pedagoģisko darbinieku atvaļināju-miem”. Noteikumi precizē pedagoģisko darbinieku sarakstu, kuriem atvaļinājumu piešķir saskaņā ar Izglītības likuma 58.pantu (8 nedēļas). Turpmāk aroda un amatapmācības skolotājiem, kā arī mācību un audzināšana iestāžu bibliotekāriem paredzēts astoņas nedēļas ilgs atvaļinājums.

Valdība akceptēja un nosūtīja uz Saeimu apstiprināšanai likumprojektu “Par atklātību valsts pārvaldē”. Likums informāciju sadalīs trīs grupās: vispārpieejama, konfidenciāla un valsts noslēpums. Tāpat likums noteiks to amatpersonu loku, kas piešķirs informācijai konfidencialitātes statusu. Informāciju kas atzīstama par valsts noslēpumu, noteiks Ministru kabinets. Likumā ir iestrādātas normas, kas garantē uzņēmējdarbības un fiziskās personas privātās dzīves konfidencialitāti.

MK konstatēja, ka pašvaldību izpildinstitūcijas nepareizi piemērojušas pievienotās vērtības nodokļa aprēķināšanu komunālajiem maksā-jumiem. Lai paaugstinātu tarifus, bija nepieciešams domes vai padomes lēmums. Korekti likumu ievērojušas tikai dažas pašvaldības, savukārt Rīgā un vairumā Latvijas pilsētu no iedzīvotājiem tika iekasēti nepamatoti lieli maksājumi. MK aicināja pašvaldību revīziju komisijas noskaidrot vainīgos nelikumīgo maksājumu iekasēšanā. MK izteica neapmierinātību ar Monopoldarbības uzraudzības komitejas darbu, kurai jākontrolē, kā Latvijā darbojošās monopolorganizācijas nosaka tarifus.

Tika akceptēta Centrālā dzīvojamo māju privatizācijas komisija. Līdzekļus komisijas darbības uzsākšanai iedalīs no Valsts īpašumu privatizācijas fonda. Apstiprināts arī Pilsētu un pagastu dzīvojamo māju privatizācijas komisiju tipveida nolikums.

Lai sagatavotu brīvās tirdzniecības līguma noslēgšanu starp Latvijas Republiku un Slovēnijas Republiku, valdība akceptēja darba grupas izveidošanu.

Tika pieņemta Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas konsulārā konvencija.

Lai reāli atvieglotu pierobežas iedzīvotāju Latvijas un Krievijas robežas šķērsošanu, par ko ir noslēgta “Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas valdības pagaidu vienošanās par vienkāršotu kārtību, kādā pierobežu teritoriju iedzīvotāji šķērso Latvijas—Krievijas robežlīniju”, Ministru kabinets apstiprināja “Instrukciju par Latvijas—Ktievijas robežlīnijas vienkāršotas šķērsošanas kārtību”. Nolemts piešķirt Ministru kabineta Atzinības rakstus Bulduru dārzkopības tehnikuma direktorei Rutai Auziņai, Ventspils rajona Popes pagasta zemniekam Fricim Griezem, Biķernieku kompleksās sporta bāzes direktoram Eduardam Kiopem un Tukuma rajona Jaunpils pagasta zemniekam Gunvaldim Sproģim.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!