• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Krievijas ĀM paziņojumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.09.1995., Nr. 134 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36581

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

05.09.1995., Nr. 134

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Krievijas ĀM paziņojumu

Latvijas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš vakar izteica viedokli sakarā ar šī gada 3.septembrī aģentūrai BNS nodoto Krievijas ārlietu ministra vietnieka Sergeja Krilova paziņojumu par Baltijas valstu un NATO attiecībām:

1. Latvijas ārpolitikas stratēģiskie mērķi, tajā skaitā iekļaušanās NATO, ir definēti Saeimas apstiprinātajos ārpolitikas pamatvirzienos laika posmam līdz 2005.gadam. KF ārlietu ministra vietnieka S.Krilova izteikumi nekādā gadījumā nav iemesls, lai kardināli mainītu politiku tik svarīgā jautājumā.

2. Jāatgādina: jebkurai valstij, kas nav NATO līguma dalībniece, nevar būt veto tiesību organizācijas paplašināšanās sakarā. Visus ar iestāšanās procesu NATO saistītos jautājumus mēs risināsim divpusējo sarunu procesā ar šo organizāciju.

3. Vairākkārt dzirdētie draudi arī par militāra rakstura pasākumu izmantošanas iespēju ir pretrunā ne tikai ar reģiona, bet arī ar Eiropas drošības un stabilitātes interesēm.

4. Šis paziņojums ir savdabīgs mēģinājums pārbaudīt Baltijas un NATO valstu reakciju uz šāda veida nostādnēm. Attiecībā uz Latvijas reakciju jāatzīmē: tas tikai vēlreiz apliecina, ka Latvijas apņemšanās stiprināt tās drošību NATO ietvaros ir pareizais ceļš.

5. Ar patiesu nožēlu jākonstatē, ka minētais paziņojums liecina par nevēlēšanos izprast NATO kā aizsardzības alianses būtību. Latvija atbalsta NATO dalībvalstu centienus veidot dialogu ar Krieviju un ir pārliecināta, ka Krievijas iesaistīšanās “Partnerattiecības mieram” programmās veicinās konstruktīvāku pieeju mūsdienu drošības jautājumu risināšanai.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!