• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents - Rīgas skolās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.09.1995., Nr. 134 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36562

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

05.09.1995., Nr. 134

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Valsts prezidents — Rīgas skolās

Valsts prezidents Guntis Ulmanis piektdien, 1.septembrī, apmeklēja Rīgā Hanzas vidusskolu. Tā ir jauna skola, kur celtnieki tikai tagad pilnīgi pabeiguši visus darbus. Tā ir ierindas skola, kas tapusi par pašvaldības budžeta līdzekļiem, taču pietiekami bagātīgi iekārtota gan par Vidzemes priekšpilsētas, gan vecāku un sponsoru sarūpēto naudu. Tādējādi skola var iepriecināt bērnus, skolotājus un vecākus ar gaumīgi iekārtotām mācību telpām, ar ērtu peldbaseinu un modernu datoru centru. Patiesībā skola jau pirms diviem gadiem uzņēma pirmos audzēkņus, samierinoties ar celtniecības darbiem, kas beigušies tikai tagad. Skolā mācīsies vairāk nekā 1000 Rīgas bērnu. Kā uzsvēra skolas direktors Valdis Lapiņš, audzēkņi pēc izvēles varēs papildus apgūt gan datorzinātni, gan informātiku, gan vairākas svešvalodas. Rīgas Domes izglītības un sporta komitejas priekšsēdētājs Dainis Locis kā balvu no Rīgas pašvaldības solīja tuvākajā laikā sakārtot ceļus, kas bija grambaini un dubļaini.

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vēlēja skolēniem lieti izmantot tiem dotās izglītības iespējas, bet skolotājiem — pacietību viņu grūtajā darbā. Valsts prezidents un citi viesi tika laipni iepazīstināti ar jauno skolu. Vienā no sākumskolas klasēm bērni sarīkoja spontānu preses konferenci, kur Valsts prezidentam vajadzēja atbildēt uz dažādiem sarežģītiem jautājumiem. Arhibīskaps Jānis Vanags iesvētīja šo skolu un uzrunāja sapulcējušos ar Dieva vārdiem.

***

Pavisam citā atmosfērā notika 1.septembra svinības un pirmkursnieku uzņemšana Rīgas amatniecības vidusskolā, kur ieradās prezidents Guntis Ulmanis. Viņu sveica joprojām šīs skolas direktors un izglītības un zinātnes ministrs Jānis Gaigals, te bija arī kultūras ministrs Jānis Dripe. Šī skola šogad pievienoja jaunu tradīciju agrāko pūrā — 1.septembri sāka ar nule sacerēto amatvidusskolas himnu. Valsts prezidents savā uzrunā atzīmēja, ka pasaule balstās uz cilvēkiem ar dedzīgu sirdi, čaklām rokām un gudru prātu. Tieši tādus viņš gribot redzēt tuvākajā nākotnē arī šīs skolas absolventus. Ministrs Jānis Gaigals pastāstīja, ka šīs skolas absolventiem nav grūti atrast darbu, jo labus galdniekus, metālkalējus un metālapstrādātājus, augstas klases šuvējas un tekstilmākslinieces pašlaik labprāt pieņem daudzās firmās un ražotnēs. Viņš arī pateicās entuziasma pilnajam pasniedzēju kolektīvam, kas nodrošina augstas amata prasmes apguvi. Viesi tika iepazīstināti ar skolotāju un meistaru kolektīvu. Vairākās telpās varēja aplūkot audzēkņu darbus. Pēc līguma ar veikaliem tie tiekot pārdoti, un nauda papildina skolas budžetu. Arī skolas telpu iekārtojums un aprīkojums pārsvarā tapis audzēkņu rokām.

Valsts prezidenta preses dienests, A.B.

Attēlus skat. “Spogulī”, 7.lpp.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!