• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pēc Latvijas un Krievijas konsultācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.08.1995., Nr. 131 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36534

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Starp mūsu valstīm - Somijas Republiku un Latvijas Republiku - nav problēmu

Vēl šajā numurā

30.08.1995., Nr. 131

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

DIPLOMĀTIJA

Pēc Latvijas un Krievijas konsultācijām

28. un 29. augustā notika konsultācijas starp Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas Ārlietu ministrijām par konsulārajiem jautājumiem. Konsultācijām ilgstot divas dienas, apspriežamo jautājumu loks bija plašs: jaunās personu apliecības; nelegālā imigrācija; pilsoņu un nepilsoņu savstarpējie braucieni; konsulātu apsardzes jautājumi.

Konsultāciju gaitā tika panākta konceptuāla vienošanās par personas apliecību (saskaņā ar Ministru kabineta lēmumu izsniegšana uzsākta 1995. gada 28. jūnijā) izmantošanu ieceļošanai Krievijā saskaņā ar “Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības pagaidu vienošanos par Latvijas Republikā pastāvīgi dzīvojošo personu, bijušās PSRS pilsoņu, kuriem nav ne Latvijas, ne Krievijas Federācijas pilsonības, braucieniem no Latvijas Republikas uz Krievijas Federāciju un atgriešanos viņu pastāvīgajā dzīvesvietā”. Vistuvākajā laikā notu apmaiņas ceļā tiks izdarītas nepieciešamās izmaiņas minētajā līgumā un atrisinātas tehniska rakstura problēmas, lai realizētu panākto vienošanos.

Apspriežot jautājumu par abu valstu pilsoņu savstarpējiem braucieniem, Krievijas puse ierosināja, pakāpeniski atvieglojot robežas šķērsošanas kārtību sākotnēji atsevišķām pilsoņu kategorijām, pakāpeniski nonākt pie bezvīzu režīma ieviešanas. Latvijas puse izrādīja lielu ieinteresētību savstarpējo braucienu režīma atvieglošanā, tomēr norādot uz to, ka šī jautājuma apspriešanai jānorit paralēli ar nelegālās imigrācijas jautājuma apspriešanu.

Krievijas puse ierosināja par nākamo konsultāciju vietu konsulārajos jautājumos izvēlēties Sanktpēterburgu, par laiku vienojoties vēlāk.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!