• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nav nācijas bez armijas, un nav armijas bez virsniekiem. Dzīvosim, strādāsim, veidosim savu valsti tā, lai nekad nebūtu jāzaudē tautai dārgās dzīvības!. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.08.1995., Nr. 129/130 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36529

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr.55

Par deputāta kandidāta Vladislava Kubecka svītrošanu no Latvijas Sociālistiskās partijas saraksta 6. Saeimas vēlēšanām

Vēl šajā numurā

29.08.1995., Nr. 129/130

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nav nācijas bez armijas, un nav armijas bez virsniekiem. Dzīvosim, strādāsim, veidosim savu valsti tā, lai nekad nebūtu jāzaudē tautai dārgās dzīvības!

Sestdien, 26.augustā, Latvijas Nacionālās Aizsardzības akadēmijas 56 kadeti pēc triju gadu apmācības kursa saņēma leitnanta pakāpi. Izlaiduma svinību kulminācija bija jauno virsnieku zvērests Brāļu kapos. Pēc zvēresta viņus uzrunāja Valsts prezidents Guntis Ulmanis:

“Latvijas armijas virsnieki! Es jūs sveicu šai mūsu valstij nozīmīgajā dienā. Dienā, kad armija saņem papildinājumu — pirmo Nacionālās Aizsardzības akadēmijas izlaidumu pēc triju gadu apmācības, virsniekus, kas tagad ir zvērējuši uzticību Latvijai.

Es varu droši teikt, ka kopš Latvijas atmodas sākuma šī diena mums visiem ir ļoti, ļoti nozīmīga. Ne tikai ar savu politisko spēku, bet arī ar to, ka sevi apliecinām kā garīgi stipru, nobriedušu valsti. Nav nācijas bez armijas, un nav armijas bez virsniekiem.

Šodien jūs sveikdams, gribu vēlēt, lai nekad neaprimst tā dedzība, ar kuru sākās mācības akadēmijā, lai jūs arvien atcerētos un novērtētu to ieguldījumu, ko devuši mūsu senči, sākot jau no tāliem gadsimtiem līdz pat mūsu dienām. Lai jūsu ceļi arvien iegriežas arī Brāļu kapos, kur dus Latvijas kara skolas kadeti, kur dus mūsu strēlnieki — cilvēki, kas nav žēlojuši savu dzīvību par Latviju.

Mēs ikviens mīlam dzīvi un gribam dzīvot skaisti un ilgi. Bet kādreiz var pienākt brīdis, kad nešauboties jāatdod dārgākais, kas mums ir — sava dzīvība par savu zemi, savu tautu, savu nākotni. Dzīvosim, strādāsim, veidosim savu valsti tā, lai nekad nebūtu jāzaudē tautai tik dārgās dzīvības.

Es ceru, jūs apzināties, ka jūs negaida viegla dzīve. Pašlaik ir zināmas grūtības, finansu krīze, līdz ar to līdzekļu ierobežojumi. Tāpēc ir grūti uzturēt ne tikai armiju. Bet nesūrosimies par to, kā mums pietrūkst, domāsim un rīkosimies, lai visu vajadzīgo varētu sasniegt.

Es vēlu, lai tagad, ieejot armijas rindās, savās darba vietās jūs daudz uzmanības pievērstu jauniešu audzināšanai, patriotisma un savas zemes mīlestības izkopšanai. Ja to mēs kopīgi spēsim, latviešu tautas nākotne, mūsu valsts un jūsu nākotne būs nodrošināta.

Vēlreiz sveicu jūs un vēlu jums sekmīgu dienestu Tēvzemes labā!”

Foto: Arnis Blumbergs

MIL1_1.JPG (21799 BYTES) MIL1_2.JPG (18374 BYTES)
MIL1_3.JPG (25202 BYTES) MIL1_4.JPG (21900 BYTES)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!